портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Наступний етап відновлення житлових будинків вздовж лінії розмежування на Донеччині розпочнеться восени

Опубліковано 08 липня 2021 року, 17:30

Наступний етап відновлення житлових будинків, пошкоджених у Донецькій області через російську агресію,  розпочнеться у вересні.  Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко сказав на брифінгу у Краматорську 7 липня.  

З початку російсько-української війни станом на 29 червня 2021 року зруйновано або пошкоджено 13 922 житлових будинків. За два роки з регіонального матеріального резерву Донецької області виділено матеріалів на загальну суму більш ніж 35 млн грн, завдяки чому відновлено 2 032 будинки.

«У вересні буде нова ротація. Наразі відбувається поповнення матеріального резерву  для відновлення будинків», - сказав очільник області.  

Директор департаменту цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко додав, що на сьогодні для забезпечення наступного етапу відновлювальних робіт, який стартуватиме у вересні,  проводяться тендерні процедури. «За основною масою матеріалів тендери уже відбулись. Днями буде останній тендер по шиферу.  Тих матеріалів, які будуть закуплені, вистачить для відновлення приблизно 400 будинків.     Цього року відновлено за рахунок матеріального резерву області 419 будинків. Роботи продовжуються і зараз, але тільки силами місцевих органів влади.  За два тижні три будинки відновили»,  -  сказав він. 

Нагадаємо, що навесні   на  Донеччині стартував черговий етап з відновлення житла. Рятувальники з усієї країни виконували завдання з відновлення житлових будинків вздовж лінії розмежування у Донецькій області. У червні  ротація працівників ДСНС України завершилась.