портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Україна та Данія підписали п’ятирічну угоду щодо співпраці у сфері енергетики

Опубліковано 08 липня 2021 року, 17:35

Міністр енергетики України Герман Галущенко та Міністр закордонних справ Королівства Данія Йеппе Кофод підписали угоду про співпрацю в рамках українсько-данської програми енергетичного партнерства у 2021-2026 роках. Документ підписали 7 липня на полях четвертої Конференції з питань реформ в Україні, що проходить у Вільнюсі.

Угода між Міністерством енергетики України та Міністерством закордонних справ Королівства Данія стане новим етапом поглиблення міжурядової співпраці, яка буде зосереджена на зміцненні середовища для стійких енергетичних рішень та технологій, заснованих на данському досвіді та технічній допомозі, а також відкритті можливостей для компаній, що працюють із зеленою енергетикою.

Данське енергетичне агентство в рамках співпраці зробить свій внесок у вигляді консультацій, технічної допомоги та взаємного навчання спеціалістів українського енергетичного сектору.

«Данія є одним із європейських лідерів у здійсненні переходу до зеленої енергетики. Україна, в свою чергу, поділяє цілі Європейського зеленого курсу. Тому я бачу значний потенціал для поглиблення співпраці наших держав у розвитку відновлюваних джерел енергії та посиленні енергетичної безпеки», - заявив Герман Галущенко.

Міністерство енергетики також зазначає, що Україна наразі докладає значних зусиль для реалізації проєктів, спрямованих на зменшення традиційного споживання енергії, підвищення рівня енергоефективності та впровадження енергоощадних технологій.

Зокрема, розроблений Міненерго проєкт Національного плану дій з енергоефективності передбачає зменшення кінцевого споживання енергії більш ніж на 17% до 2030 року.


Джерело: Міністерство енергетики України