портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Не звільнені з роботи: як зареєструватися ВПО у центрі зайнятості?

Опубліковано 21 жовтня 2022 року, 15:54 , Донецький обласний центр зайнятості

Це одне з найактуальніших питань, які задають фахівцям Call-центру Донецької обласної служби зайнятості, телефонуючи за безкоштовним номером 0 800 33 61 67. Багато людей до сьогодні не можуть зустрітися зі своїм керівництвом та звільнитися, а дехто взагалі не можуть зв’язатися з ними. При цьому громадяни вважають, що нерозірвані договірні відносини з роботодавцями можуть спричинити «високий» бар’єр для їх подальшої роботи та кар’єри. Вихід є.

Наразі питання відновлення, інтеграції та пошуку роботи для ВПО є одним з актуальніших. Для звільнення з роботи потрібно звернутися до найближчого центру зайнятості. При цьому кожна внутрішньо переміщена особа може отримати статус безробітного. На час дії воєнного стану реєстрація у службі зайнятості цієї категорії громадян, які не мають необхідних для реєстрації документів, здійснюється на підставі відомостей, наявних в державних реєстрах.

Для отримання статусу безробітного внутрішньо переміщені особи, у яких не розірвані трудові договори з роботодавцем, подають до центру зайнятості заяву на ім’я роботодавця про припинення трудового договору за встановленою формою. В свою чергу, фахівець центрe зайнятості інформує про це самого роботодавця будь-якими засобами комунікації (у тому числі електронними), Пенсійний фонд України та Державну податкову службу.

У такій ситуації датою припинення трудового договору є день, наступний за днем подання заяви до центру зайнятості. Для оформлення цієї заяви можна звернутися до будь-якого центру зайнятості України, де наразі фактично проживає внутрішньо переміщена особа.

Зі більш детальною інформацією звертайтесь до фахівців центрів зайнятості Донеччини за телефонами «гарячих ліній» https://bit.ly/3rLgZtT або за безкоштовним номером Call-центру Донецької обласної служби зайнятості 0 800 33 61 670.

Єдиний порталі вакансій з пошуку роботи https://jobportal.dcz.gov.ua

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram https://bit.ly/2UnnJwh

За матеріалами Донецької обласної служби зайнятості