портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко привітав учасників засідання Ради «Програми ООН із відновлення та розбудови миру»

Опубліковано 21 жовтня 2022 року, 16:31

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко привітав учасників засідання Ради Програми «Програма ООН із відновлення та розбудови миру».

- Про допомогу людям, які страждають від війни, та про плани на майбутнє говорили з нашими міжнародними партнерами. Мені дуже приємно, що у цей складний для України та області час ми не тільки продовжуємо нашу співпрацю, але й намагаємося обговорювати майбутнє, - зазначає очільник області на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук". - Добре пам’ятаю, як  наприкінці 2021 року ми всерйоз обговорювали питання переходу від гуманітарних проєктів до розвиткових. На той момент це було абсолютно логічно, адже частина області, контрольована Україною, завершувала своє відновлення. 

Ми відремонтували основні дороги, формували систему охорони здоров’я всіх рівнів складності, розвивали систему опорних шкіл, займались підготовкою масштабного проєкту з модернізації водопостачання області та багато іншого. І все це реалізовувалось у тому числі за підтримки міжнародних організацій. 

- Сьогодні усе, створене нами, руйнується руками військових російської федерації, силою їхньої зброї, - каже Павло Кириленко. - Що це означає для нас? Те, що після перемоги знову буде багато роботи. Про це свідчить ситуація, яку ми побачили в деокупованих Святогірській та Лиманській громадах: на 80% зруйнована інфраструктура; померлі та загиблі, поховані на власному подвір’ї; брудні та залякані люди. Вони потребують повернення до сучасного мирного життя: вода, електрика, тепло, транспорт, зв’язок, медицина, банкінг, адміністративні та інші буденні послуги. 

На даний час виклики та проблеми, які постали перед нами, сконцентровані навколо безпеки, води, тепла, електроенергії, комунікацій в середині області, а також полегшення життя тих, хто виїхав з Донеччини до більш безпечних областей України. 

- Знаю, що ми зможемо гідно на них відповісти. Адже з нами - увесь цивілізований світ. За нами - правда. А значить, і перемога, - підсумував очільник області.

Інші новини за темою