портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Нове меню впроваджено у їдальнях 80 шкіл Донецької області

Опубліковано 03 вересня 2021 року, 17:17

Нове повноцінне меню впроваджено у 80 школах Донецької області, а повністю загальноосвітні заклади області перейдуть на нову систему шкільного харчування з 1 січня 2022 року. Про це директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева повідомила під час брифінгу у Краматорську сьогодні, 3 вересня.

«Працювали ми як управлінці і над тим, щоб змінити й покращити харчування у школах. На сьогодні фактично по запропонованому новому меню у нас працюють 80 закладів. Ці заклади погодили свої меню у Держпродспоживслужбі, інші заклади ще над цим працюють… На нове харчування наші заклади повністю перейдуть з 1 січня 2022 року», - сказала Тетяна Сідашева.

Директор департаменту нагадала, що у низці закладів були проведені ремонтні роботи у харчоблоках, закуплено нове обладнання.

Нагадаємо, торік, під час роботи над реформою шкільного харчування, було розроблено та затверджено оновлену нормативну базу. Вперше коштом державної субвенції для шкіл в обсязі 400 млн грн була проведена модернізація харчоблоків у 1809 закладах. У травні 2021 року було презентовано нове повноцінне 4-тижневе меню, яке розробили шеф-кухар Євген Клопотенко та команда проєкту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ України.