портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Нове житло в 2021 році мають отримати один спортсмен та три тренери Донеччини

Опубліковано 02 грудня 2021 року, 11:45 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

У Донецькій області триває реалізація єдиного подібного в Україні проєкту щодо здійснення адресних виплат та соціальної матеріальної допомоги для придбання житла спортсменам і тренерам на умовах співфінансування: 50% – з обласного бюджету, 50% – з місцевих бюджетів. У 2021 році ключі від нового помешкання мають отримати чотири особи.

Це питання розглянули 2 грудня на засіданні відповідної комісії, очільником якої є заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

«Ми пишаємося досягненнями спортсменів та тренерів Донеччини, які постійно радують своїми досягненнями всеукраїнського й міжнародного рівнів. Донецька облдержадміністрація намагається всіляко підтримувати спортивну еліту регіону, і одним з найбільш іміджевих проєктів є надання адресних виплат на придбання житла, що реалізується третій рік поспіль. Сподіваємося, поліпшення соціально-побутових умов допоможе нашим спортсменам та тренерам зосередитися на здобуванні нових нагород найвищого ґатунку, які примножуватимуть славні традиції Донецької області», - зазначив Вадим Філашкін.

Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик доповів, що від Бахмутської, Краматорської, Миколаївської міських рад та Слов’янської ВЦА надійшли визначені Порядком пакети документів, згідно з якими одержувачами виплат для придбання житла визначені: у Краматорську – майстер спорту України міжнародного класу з боротьби греко-римської, бронзовий призер чемпіонату світу U23, бронзовий призер чемпіонату Європи Максим Євтушенко, у Слов’янську – заслужений тренер України з триатлону, тренер-викладач Школи вищої спортивної майстерності Георгій Драгулян, у Миколаївці – заслужений тренер України з синхронного плавання, тренер-викладач Обласної дитячо-юнацької спортивної школи з плавання та синхронного плавання ДОО ФСТ «Україна» Ірина Гребеннікова, у Бахмуті – заслужений тренер України з боротьби вільної, тренер-викладач Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки Андрій Єфремов. Георгій Драгулян та Ірина Гребеннікова мають статус внутрішньо переміщених осіб.

Розглянувши надані документи, члени комісії підтримали зазначені кандидатури одноголосно. Загальна розрахункова сума коштів адресних виплат та соціальної матеріальної допомоги для придбання житла складає 2299772 грн (з них 1149885 грн – за рахунок обласного бюджету, 1149887 грн – за рахунок бюджетів Бахмута, Краматорська, Миколаївки та Слов’янська).

Нагадаємо, що Донецька область стала першою в Україні, де реалізовано унікальний проєкт щодо здійснення адресних виплат для придбання житла спортсменам і тренерам. У 2019 році програма із загальною сумою виплат 6578,1 тис. грн охопила 12 атлетів та 2 наставників, які святкували новосілля в містах Бахмут, Дружківка, Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ, Торецьк, а також Покровському районі. У 2020 році, коли загальна сума відповідних виплат склала 921,6 тис. грн, ключі від квартир отримали 2 спортсмени в містах Бахмут і Дружківка.