портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині у Всесвітній день боротьби зі СНІДом проведено низку заходів з метою підвищення обізнаності населення про ВІЛ/СНІД

Опубліковано 02 грудня 2021 року, 11:10 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Низка заходів була проведена у Донецькій області у Всесвітній день боротьби зі СНІДом з метою підвищення обізнаності населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД та демонстрації міжнародної солідарності перед загрозою пандемії .

Так, у с. Гришине Покровського району було проведено ряд заходів для підлітків та дорослих. Зокрема, учасники ознайомилися з виставкою літератури, отримали роздатковий матеріал, взяли участь у тренінгових завданнях з визначення та відбору предметів, які можуть призвести до зараження вірусом імунодефіциту, розбирали конкретні життєві ситуації, як безпечні, так і ті, що призводять до невиправного, вчилися бути обачними.

У Лисівському старостинському окрузі Покровського району проведено інформаційну акцію «Зупинимо СНІД разом!». Під час заходу провідна фахівчиня із соціальної роботи служби соціальної роботи в громаді розповіла про небезпеку ВІЛ - СНІДу, про причини і наслідки захворювання, про шляхи передачі і способи запобігання зараження. Наголосила на тому, що кожна людина повинна розуміти, що зволікати не можна, СНІД треба зупинити, доки він не зупинив життя.

У Срібненському старостинському окрузі Покровського району було проведено бесіду з учнями ЗЗСО на тему «Толерантне ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД». Метою заходу було підвищення рівня поінформованості підлітків із проблемою ВІЛ/СНІДу, формування в учнів навичок безпечної поведінки і відповідальності за власні вчинки, а також формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних та хворих на СНІД.

У Волноваському ЗЗСО I-III ст. № 1 пройшли години спілкування під загальним гаслом «Хто попереджений – той захищений». Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

У Рибинському ЗЗСО Волноваського району до Всесвітнього дня толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД, який відзначають 1 грудня, практичним психологом було проведено заняття з елементами тренінгу «СНІД – ПЛАТА ЗА БЕЗПЕЧНІСТЬ. ЗНАТИ, ЩОБ ЖИТИ!» для учнів 9, 10 класів.

Під час заходу старшокласники ознайомились із поняттями «ВІЛ», «ВІЛ-інфекція», «СНІД», дізнались про основні шляхи інфікування, клінічні прояви, методи діагностики та лікування цієї важкої недуги. З метою надання базових знань про ВІЛ/СНІД, усвідомлення зв'язку між способом життя та ризиком інфікування учні виконували різноманітні вправи.