портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Нові правила пасажирських перевезень на час карантину набирають чинності 21 жовтня

Опубліковано 12 жовтня 2021 року, 16:55

Нові правила перевезень пасажирів у міжрегіональному сполученні почнуть діяти з 21 жовтня. Про це директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко повідомив на брифінгу у Краматорську сьогодні,  12 жовтня.  

На засіданні Кабінету Міністрів України 11 жовтня внесли зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки. 

Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний  залізничний транспорт у міжрегіональному сполученні. Зміни стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень.

Для здійснення таких видів перевезень водії, члени екіпажу та пасажирі повинні мати один із вказаних документів:

- документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

- міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);

- негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

 Відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

 Відповідальність за наявність відповідних документів у пасажирів, водіїв та членів екіпажу несе перевізник.

У  Міністерстві охорони здоров’я уточнили, що нові правила перевезень пасажирів між регіонами не будуть стосуватись неповнолітніх пасажирів, оскільки для них наразі не передбачена можливість оформлення COVID-сертифікату та отримання щеплення проти коронавірусної хвороби.