портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Новий навчальний курс з питань комунікації у сфері європейської інтеграції для державних службовців за підтримки ЄС

Опубліковано 07 червня 2023 року, 15:18 , Департамент інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації

Новий дводенний тренінг «Комунікація євроінтеграції: процес створення комунікаційної стратегії та плану заходів» для двох груп українських державних службовців відбувся 25-26 та 30-31 травня у Вищій школі публічного управління.

Навчальний курс розроблено в рамках проєкту ЄС Association4U в співпраці з Національним агентством України з питань державної служби, Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції та іншими партнерами.

«Вкрай важливо вміти вибудовувати проактивну комунікацію у сфері європейської інтеграції та дотримуватися “політики єдиного голосу”», – відзначила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина.

Тренінг покликаний сприяти впровадженню Стратегії комунікації з питань європейської інтеграції України на період до 2026 року шляхом ознайомлення державних службовців з основами планування комунікаційної стратегії у сфері євроінтеграції з урахуванням пріоритетів та завдань відповідних державних органів.

«Побудова ефективної комунікації євроінтеграційної політики є важливим фактором належної підготовки України до переговорів щодо членства в ЄС. Цей процес має бути спланованим, чітким та зрозумілим для всіх причетних інституцій. Схвалена Урядом Стратегія комунікації з питань європейської інтеграції України та план заходів до неї є дороговказом для проведення якісної інформаційно-комунікаційної роботи на підтримку європейського курсу нашої держави та набуття повноправного членства в ЄС», – зазначив Іван Нагорняк, заступник генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Серед іншого, під час навчання учасники детально розглянули такі теми:

  • поточні пріоритети та досвід комунікацій євроінтеграції;
  • функції та ролі державних комунікацій;
  • ситуаційний аналіз та створення комунікаційної стратегії;
  • аналіз сприйняття компонентів євроінтеграції;
  • вплив дезінформації та методи протидії;
  • комунікаційні канали та формати.

Ксав’є Камю, керівник відділу “Врядування та вреховенство права” Представництва ЄС в Україні, зазначив: «Комунікація про хід та результати євроінтеграційного поступу України є невід’ємною частиною процесу впровадження державної політики. Я радий, що за підтримки ЄС державні службовці змогли отримати нові знання і навички у цій сфері. Впевнений, це дозволить краще доводити до громадян інформацію про вплив правового наближення до ЄС на їх повсякденне життя».

Тренінг продовжиться у серпні та вересні 2023, щоб охопити щонайменше 100 державних службовців.

Довідкова інформація

Association4U – це проєкт, що фінансується ЄС та сприяє підвищенню спроможності органів державного управління України в розробці та впровадженні ключових реформ відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Контактна інформація:

Олена Єрмоленко, експертка з комунікацій, [email protected] .

*Згідно сайту www.eeas.europa.eu

Інші новини за темою