портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Новий початок: як служба зайнятості допомогла маріупольчанці знайти роботу у Дніпрі

Опубліковано 16 серпня 2024 року, 15:57 , Донецький обласний центр зайнятості

Війна внесла суттєві корективи в життя мільйонів українців, змусивши їх покинути домівки та шукати безпечніші місця. Серед них - Ольга Монташева, досвідчений бухгалтер з Маріуполя, яка тепер будує нове життя в Дніпрі.

Більше 25 років жінка віддала роботі у державній казначейській службі. Вона мала стабільну роботу та повагу колег. Однак війна змусила її покинути рідне місто та розпочати все спочатку.

Приїхавши до Дніпра, Ольга звернулася до фахівців Маірупольського міського центру зайнятості, де отримала кваліфіковану допомогу у пошуку роботи.

Однією з вакансій, запропонованих Ользі, була посада адміністратора в магазині «Зефірний сад». Власниця магазину, Світлана Новікова, також була вимушеною переселенкою з Маріуполя. Вона розуміла, наскільки непросто знайти роботу в новому місті, і тому була готова допомогти іншим ВПО.

Ольга успішно пройшла співбесіду і вже незабаром приступила до виконання своїх обов’язків. Робота в магазині дозволила їй не тільки реалізувати себе, але й знайти нових друзів та відчути себе потрібною.

Крім того, держава компенсує підприємиці Світлані Новіковій частину витрат на оплату праці працівників, які є внутрішньо переміщеними особами. Це стимулює роботодавців надавати перевагу ВПО при прийомі на роботу.

Звертайтеся, наші фахівці https://t1p.de/2u2np завжди готові допомогти вам у пошуках роботи та підборі необхідного персоналу.

Call-центр Донецького обласного центру зайнятості: 0-800-33-61-67.