портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 16 серпня 2024 року, 15:47 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Ахметін Сергій номінація «Рятівник року»

Ахметін Сергій Олександрович – молодий рятувальник, який пришвидшує перемогу та допомагає людям у Донецькій області.

У 2010-2011рр. Сергій проходив строкову службу у Збройних Силах України. У 2011р. прийшов на службу до ДСНС у званні молодшого сержанта. У 2011-2017рр. здобував освіту у Харківському Національному Університеті цивільного захисту України.

З 2014 року Сергій бере активну участь в евакуації людей у більш безпечні регіони, доставці гуманітарної допомоги, розборі зруйнованих помешкань. Ну і звісно, після настання важких часів у країні, пожеж менше не стало, а стало у багато разів більше.

За вірну і віддану службу Сергія нагороджено відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Зараз Сергій обіймає посаду начальника 13 державної пожежно-рятувальної частини 15 державного пожежно-рятувального загону України у Донецькій області.

«Моя професія - мій усвідомлений вибір. Я завжди готовий допомагати людям», - каже Сергій.

У лавах ДСНС з 2011 року і жодного разу не замислювався про зміну професії. З початку повномасштабного вторгнення Сергій зі своїм особовим складом частини перебували в смт. Очеретине та майже щоденно залучався до ліквідації надзвичайних ситуацій у Авдіївці.

«Одного разу в смт. Очеретине була пожежа у п'ятиповерховому житловому будинку, але через інтенсивний обстріл ми не могли потрапити на місце події. Нам щохвилини надходили дзвінки з проханнями про допомогу від людей, які на той час перебували в палаючому будинку, але ми не могли їм допомогти через ворожі обстріли. Приблизно через годину, незважаючи на обстріли, я з особовим складом на пожежному автомобілі виїхали до місця пожежі. Тоді нам вдалось ліквідувати пожежу та надати допомогу людям”, - пригадує Сергій.

Мрія Сергія, як і в кожного українця – скоріша перемога України, а також щоб кожен захисник повернувся до рідного дому та сім’ї.