портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обговорили питання приведення у відповідність структури Сіверської міськлікарні

Опубліковано 17 липня 2018 року, 16:13

Під головуванням в.о. голови Бахмутської райдержадміністрації відбулось засідання комісії з питань оптимізації роботи Сіверської міської лікарні. До складу робочої групи увійшли представники управлінь та структурних підрозділів Бахмутської райдержадміністрації, заступник голови Бахмутської районної ради Степан Легуцький, Сіверський міський голова Василь Масюженко, керівники та депутати Сіверської ОТГ.

Разом з головним лікарем Сіверської міськлікарні Тетяною Курилко члени комісії оглянули терапевтичне, неврологічне, гінекологічне та дитяче відділення лікарні. Тетяна Іванівна відзначила, що стан приміщень задовільний. Майже всюди зроблений ремонт, в стаціонарних відділеннях встановлені бойлери для підігріву води, є палати для перебування ветеранів війни та інвалідів. Для хворих організовано триразове харчування. Взагалі для пацієнтів створено належні умови для лікування.

Але є і проблеми. Головна – в лікарні недостатньо вузькопрофільних спеціалістів, в тому числі немає дитячого лікаря. Крім того, згідно проведеного аналізу, в окремих відділення є ліжко-місця, які не використовуються.

Діалог, який спочатку розпочався емоційно, члени комісії продовжили в кабінеті у головного лікаря. Тетяна Іванівна відзначила, що розмова повинна відбуватися в конструктивній формі. Сіверська лікарня потрібна і буде працювати для мешканців громади. Але у зв’язку з перепрофілюванням деяких відділень, планується десь скоротити, а десь збільшити кількість стаціонарних ліжок. Нікого з працівників не буде звільнено. Не будуть скорочуватись тимчасово вільні ставки вузькопрофільних фахівців. Можливо, хтось з молодих спеціалістів в найближчому майбутньому матиме бажання працювати в Сіверській лікарні.

В ході засідання було вирішено за результатами обговорення надати пропозиції про приведення у відповідність структури Сіверської міськлікарні та направити матеріали на розгляд сесії Бахмутської районної ради.   

Бахмутська райдержадміністрація

Інші новини за темою