портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний форум молодіжних працівників Донеччини продовжує роботу

Опубліковано 30 серпня 2023 року, 11:12 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

29 серпня учасники обласного форуму «Молодіжна робота – мій стиль життя» вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Тематичний захід о 9:00 розпочався з загальноукраїнської хвилини мовчання на честь загиблих українських воїнів та лекції від Дніпропетровського національного історичного музею ім. Яворницького, яку провела в.о. завідувачки відділу «Музей сучасної російсько-української війни» Ганна Терянік.

Відзначення Дня пам’яті захисників України 29 серпня обрано не випадково. Адже саме цього дня у 2014 році, під час Іловайської операції, яка стала однією з найтрагічніших сторінок російсько-української війни, відбувався прорив української групи військ з російського оточення. Українська армія втратила 366 воїнів, 429 - дістали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон.

Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України на полях соняхів, які вже дозрівали. І саме під цими соняхами сотні захисників України у боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Відтак сонях є символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої Батьківщини. Адже Україна для кожного із загиблих воїнів стала сонцем в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім.

У межах тематичного заходу з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, молодіжні працівники Донецької області переглянули та обговорили сучасний український фільм «Снайпер. Білий ворон».

Друга половина дня розпочалася з панельної дискусії «Проблемні питання, з якими стикаються працівники та активісти молодіжної сфери в умовах війни». Присутні розглянули проблемні питання у роботі:

молодіжних рад (спікер Аліна Козицька, голова молодіжної ради м. Маріуполь, керівниця громадської організації «ЯМаріуполь. Молодь», заступниця начальника відділу розвитку молодіжних центрів та національно-патріотичного виховання державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр», заступниця голови громадської організації «Українська асоціація молодіжних рад»);

молодіжних центрів (спікер Лідія Індиченко, в.о. директора комунального позашкільного навчального закладу «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр);

структурних підрозділів у справах сім’ї та молоді виконавчих органів міських, селищних, сільських рад та військових адміністрацій області (спікер Олена Білозор, головний спеціаліст відділу молодіжної політики та масових заходів національно-патріотичного виховання управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації);

молодіжних громадських організацій (Данило Метельський, голова громадської організації «Центр соціальних трансформацій», старший викладач кафедри міжнародних відносин Національного університету «Києво-Могилянська академія»);

координаційних рад з питань у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності (спікер Аліна Грушина, начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України).

Після розгляду викликів, які постають перед молодіжними працівниками учасники молодіжного форуму спільно напрацювали шляхи вирішення цих проблемних питань.

А завершився цей насичений день автобусною екскурсією м. Дніпро.