портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 04 серпня 2024 року, 09:28 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Софія Хаба

м. Святогірськ

номінація «Молодіжний працівник року»

Народилась Софія у місті Севастополь Автономної Республіки Крим. У 2014 році разом із сім’єю переїхала в Донецьку область до міста Святогірськ, де і пішла до школи.

З раннього дитинства дівчина була дуже активною. Любов Софії до танців дала можливість організовувати флешмоби у Святогірську.

Зі шкільних років дівчина має екосвідомість і займається сортуванням сміття та збереженням природних ресурсів. Організовує заходи з прибирання міських парків та лісів, долучаючись до обласних акцій до Дня Землі та Дня українського навколишнього середовища. Неодноразово брала участь в екотолоках. Також Софія займається пропагандою збереження електроенергії. Неодноразово брала участь у шкільних акціях «Енергозбереження».

Софія постійно закликає до екологічного підходу щодо старих речей - «Зроби красиву поробку – збережи навколишнє». Щороку бере участь у виставках-конкурсах Національного природного парку «Святі гори».

Дівчина - активна та відповідальна, завжди йде до здійснення своїх цілей. Бере участь у танцювальних фестивалях, шкільних, обласних та всеукраїнських олімпіадах, за участь у яких має багато дипломів, сертифікатів різних ступенів, медалей та подяк.

З 2023 року Софія - член Молодіжної ради при Святогірській міській територіальній громаді.

На підтримку ЗСУ дівчина допомагає збирати донати. У парку «Казковий ліс» міста Святогірськ Софія разом із друзями плетуть маскувальні сітки для захисників і захисниць. Кожного року бере участь у традиційному забігу присвяченому Дню пам’яті загиблих захисників та захисниць України «Шаную воїнів, біжу за героїв України».

Ще дівчина дуже гарно малює і до Дня вишиванки в цьому році разом із молоддю Святогірської громади формувала орнамент для патріотичного банера, який зараз прикрашає сквер «Казковий ліс», де зустрічається молодь. Разом зі своєю командою розробили багато ескізів на різні свята у Святогірську. Софія неодноразово брала участь в обласних конкурсах з малювання, де отримувала призові місця.

Розробляє та впроваджує на території Святогірської громади соціальні проєкти та інші молодіжні заходи. Співпрацює з волонтерами з різних міст та країн. Багаторазово давала інтерв’ю журналістам з України, Німеччини, Франції, Америки. Її історія та світлини були опубліковані в німецькому журналі Süddeutsche Zeitung.

Завдяки волонтерам «База UA» була проведена цікава акція - малювання спогадів на листівках. Софія також долучилася до акції. Її литстівка була видрукована тиражем 30 екземплярів. На виставці у Швейцарії усі листівки були продані, а кошти пішли на потреби дітей з прифронтових міст.

Наразі Софія має досить багато різноманітних хобі - гра на гітарі, спорт, манікюр, танці, малювання та інші. За час роботи в Молодіжній раді дівчина навчилася планувати заходи, розподіляти обов’язки серед учасників та ефективно комунікувати з місцевими органами влади та волонтерами. Була одним із організаторів декількох воркшопів, де розповідала одноліткам про важливість екологічної свідомості в наш час. Софія вважає, що завдяки її лідерським якостям, навичкам комунікації та командній роботі вона і стала працювати в Молодіжній раді.