портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 05 серпня 2024 року, 19:53 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Олександр Батюков м. Краматорськ номінація «Серце, віддане Донеччині»

Олександр Батюков, мешканець Краматорська, з дитинства відчував нерозривний зв'язок із рідним краєм. Понад п'ять років Олександр працює у Донецькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти на посадах завідувача відділу, викладача та юрисконсульта. Його життєвий шлях пов’язаний з непохитною рішучістю розвитку Донеччини.

Отримавши після служби в органах внутрішніх справ України педагогічну освіту, він цілковито присвятив себе освітній діяльності. Його головна мета в робочому процесі сьогодні – професійний розвиток педагогічних працівників Донеччини та створення умов, коли кожен учасник освітнього процесу міг би займатися освітою впродовж життя і передавати свої знання й навички дітям та молоді.

Лютий 2022 року став ще одним переломним моментом в історії України та у житті Олександра. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, разом із родиною та Інститутом він змушений був залишити рідний Краматорськ. Спочатку відбулася релокація до Закарпаття, куди були переміщені основні матеріально-технічні ресурси закладу, потім до Дніпра, а у вересні 2022 року, – до «серця» нашої країни – міста Києва. Саме тут команда Інституту знову змогла зустрітися на робочому місці в очному форматі, що стало важливим кроком до продовження освітньої діяльності.

Не дивлячись на постійні обстріли ворогом як Донеччини зокрема, так і України, Олександр разом із колегами по Інституту змогли налагодити та продовжити роботу як у дистанційному форматі, так і офлайн. Завдяки підтримці керівництва області та команди однодумців, діяльність закладу освіти продовжується безперервно. Окрім основних обов'язків Олександр систематично долучається до участі в наукових конференціях, проєктній діяльності, співпраці з міжнародними партнерами та допомоги Силам Оборони України. Станом на сьогодні здобуває ступінь доктора філософії.

Починаючи з 2024 року Олександр активно сприяє розвитку молодіжної політики в регіоні та роботі молодіжних працівників. У березні став членом Молодіжної ради при виконавчому комітеті Краматорської міської ради, а пізніше – заступником голови Молодіжної ради при Донецькій облдержадміністрації. За цей час було проведено чимало заходів щодо залучення молоді міста та області до активностей. Олександр разом із командою розробили «карту» сприяння молоді Донеччини у формуванні державної політики в сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, провели ряд заходів з цього напрямку. З метою поширення інформації серед усіх категорій населення, постійно долучають представників молоді територіальних громад області до самовдосконалення, організуючи та проводячи різноманітні тренінги: залучення коштів в громаду, професійний розвиток, ментальне здоров’я, домедична підготовка, протимінна безпека тощо.

Олександр, незважаючи на певні труднощі, продовжує діяти. Його гасло: «Не дивлячись ні на що і всупереч усьому, ми рухаємося далі з метою відбудови та розбудови України та нашої рідної Донеччини», – відображає незламний дух і рішучість українського народу - кожного та кожної з нас на своєму місці.