портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 07 серпня 2024 року, 18:38 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

 ЦИКЛАДЗЕ Юлія номінація «Працівник критичної інфраструктури»

Трудову діяльність на Приватному акціонерному товаристві «Шахтоуправління «Покровське» Юлія розпочала у травні 2018 року у якості гірника поверхні. На той час їй виповнилось 19 років. Паралельно навчалась у Донецькому національно-технічному університеті за спеціальністю «Облік і оподаткування» на кафедрі управління фінансово-економічної безпеки.

На останньому курсі вищого навчального закладу була переведена на посаду фахівця з підбору персоналу. А у лютому 2022 року була призначена на посаду начальника відділу найму управління кадрової політики дирекції з персоналу та соціальних питань Приватного акціонерного товариства «Метінвест Покровськ вугілля».

Саме на її долю випали найбільш складніші часи у питаннях найму кадрів. Війна в Україні суттєво вплинула на кількість працівників. Багато хто виїхав у більш безпечні регіони, велика кількість чоловіків/жінок стали на захист країни. Заповнити дефіцит, а отже забезпечити стабільну роботу підприємств компанії «Метінвест Покровськвугілля», було завданням номер один для начальника відділу найму управління кадрової політики дирекції з персоналу та соціальних питань Приватного акціонерного товариства «Метінвест Покровськ вугілля» та Відділу найму, яким керує сьогодні Юлія Цикладзе.

Підприємства компанії «Метінвест Покровськвугілля» належать до підприємств критичної інфраструктури. Вони добувають вугілля, з якого потім випускається так необхідний сьогодні нашій країні концентрат.

У регіоні, де критична інфраструктура є основою стабільного функціонування підприємств, питання найму спеціалістів у цій сфері набирає особливої ваги. Працівники критичної інфраструктури забезпечують безперебійне функціонування вугільних, транспортних, та інших систем, що є невід'ємною частиною повсякденного життя кожного з нас. Найм таких спеціалістів є складним і відповідальним процесом, адже від якості їхньої роботи залежить не лише ефективність системи, але і безпека та комфорт суспільства.

Саме тому, процес найму працівників критичної інфраструктури вугільних підприємств розпочинається з чітко визначених критеріїв, які повинні відповідати специфіці. Важливо, щоб кандидати мали не лише відповідну освіту і професійні навички, а й змогли продемонструвати високий рівень стресостійкості, адаптивності і здатності до швидкого прийняття рішень. Більш того питання пошуку потребує не тільки якісного підбору персоналу, а й оперативного закриття вакансії.

Від стабільної роботи найнятого персоналу залежить благополуччя тисяч шахтарських сімей та мешканців міст регіону.

В умовах непростого воєнного часу та жорсткої конкуренції необхідно швидко приймати рішення і закривати вакансії. Для кандидатів недостатньо просто розмістити оголошення на джоб-бордах, потрібно активно просувати свій бренд роботодавця і рекламувати вакансії, щоб виділятися на ринку. Для пошуку необхідних кадрів активно використовувались соціальні мережі, накопичувальні бази резерву, залучення співробітників Холдингу інших регіонів, які на той момент зазнали економічної кризи та залишилися без роботи.

Особливо важливим напрямком роботи, як для підприємств так і для майбутніх працівників компанії, стало розширення географії пошуку. Переселенці, люди, які втратили житло та роботу, отримували на підприємствах компанії підтримку, стабільність та надійний шанс почати нове життя. Сьогодні на підприємствах компанії працюють колишні мешканці Авдіївки, Маріуполя, Бахмуту, Торецьку та інших міст, які зазнали значних руйнувань.

Завдяки спільним зусиллям підприємства компанії «Метінвест Покровськвугілля» вистояли, стабільно працюють та продовжують найм персоналу. Слід сказати, що у сьогоднішніх реаліях набагато складніше комплектувати кадри. Але молоді фахівці компанії не опускають руки, наполегливо працюють і впевнено вірять у краще.