портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 15 серпня 2024 року, 19:22 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Іщенко Наталя номінація «Серце, віддане Донеччині»

Неподалік мальовничого куточку Донеччини, заповідника Кам’яні Могили, розташоване село Республіка, де і народилася Наталя Іщенко. Після закінчення Республіканської загальноосвітньої школи вона навчалася в Київському Національному університеті культури і мистецтва. Отримала диплом за спеціальністю менеджер соціокультурної діяльності

Навчання в Києві стало гарним стартовим майданчиком для Наталі, бо саме участь у концертах, відвідування цікавих виставок, театральних прем’єр, знайомство з безліччю талановитих людей, надихало її впевнено рухатися вперед. Знаходячись далеко від рідного дому, дівчина прагнула поділися своїми знаннями та ідеями з представниками культури громади. Разом з мамою у рідній школі працювали над проєктом «Світлиця», збирали предмети хатнього вжитку, вишиті рушники та сорочки, картини, гончарні вироби… До цієї роботи залучали дітей та молодь, які спілкуючись зі своїми бабусями, записували старі пісні, приносили в дарунок до «Світлиці» цікаві експонати.

Із початком повномасштабної війни, родина Наталі, як і більшість українців, не захотіли лишатися на окупованій території. І вони переїхали на Київщину.

Робота Наталі продовжилася у сфері культури з 2023 року в якості директора Нікольського селищного будинку культури Маріупольського району. Мабуть, саме любов до мистецтва, пошуки нових форм роботи у дистанційному форматі, організація зустрічей із земляками, спільні відвідування театральних майданчиків, піклування про ментальне здоров’я земляків, підтримка близьких, не дають їй зупинятися на досягнутому. Співпрацюючи з Культурним хабом «Донеччина» Наталя проводить спільні культурно-освітні заходи, майстер-класи для дітей і дорослих. Брала участь у підготовці та проведенні історико-культурного фестивалю «Дике поле. Шлях до Європи». Її вірші увійшли до збірки «Таємниці великого степу». Наталя Любить поезію, має гарні результати участі у конкурсах. Була ініціатором видання збірки поезій наших земляків «Душа в поетичних рядках».

У 2023 році спільно з небайдужими представниками громади вирішили зібрати матеріал про земляків, які загинули, захищаючи суверенітет нашої України, військовослужбовців, які повернулися з полону, історії мешканців громади, які виїжджали з окупованої території. «Були, є і будемо» - це книга з реальними історіями нашого життя: розтрощеного, вбитого ворогом, але не зломленого, спогади батьків і дітей, які втратили своїх синів.

Життя Наталі насичене. Кожного дня вона зустрічає велику кількість цікавих людей, які навіть в такий час, вчать бачити світ із різних ракурсів. У вільний від культурної діяльності час, займається волонтерством. У наш час важливо бути відкритим до нових ідей, бути чесним з оточуючими і тоді люди повірять нам.