портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 20 серпня 2024 року, 17:54 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Шерстюк Ярослав номінація «Рятівник року»

Шерстюк Ярослав Олегович виконує свої обов’язки поліцейського з серпня 2021 року у м. Лиман. Навчався у Харківському національному університеті внутрішніх справ на поліцейського - психолога. Став на посаду інспектора сектору ювенальної превенції Краматорського районного управління поліції в Донецькій області, маючи звання лейтенанта поліції.

Із початком повномасштабної війни виконував свої обов’язки на блокпостах у 12 кілометрах від лінії фронту. Після окупації м. Лиман продовжив службу у м. Слов’янськ, а через пів року - у м. Краматорськ, де разом із колегами проводив профілактичні бесідами з родинами, які мають малолітніх та неповнолітніх дітей. Допомагав у пошуку волонтерів, які вивозять сім’ї з дітьми до більш безпечних регіонів України. Після деокупації м. Святогірск та м. Лиман проводив разом із колегами та спільно з СБУ заходи щодо розшуку цивільних, які були причетні до військових злочинів та належали до незаконних збройних формувань. Проживаючи в умовах, де відсутнє газо- та водопостачання, опалювання та світло, продовжував виконувати свої службові обов’язки. Згодом Ярослав повернувся до рідного м. Лиман як інспектор Служби ювенальної превенції та продовжував допомагати родинам із дітьми в евакуації. Разом зі спецпідрозділом поліції «Білий Янгол» розвозив гуманітарну допомогу дітям, які постраждали від збройної агресії рф у прифронтових зонах, де часто лунали вибухи. На теперішній час він продовжує охороняти права та свободи дітей незважаючи на небезпеку.