портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 22 серпня 2024 року, 08:35 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Подгорний Василь номінація «Рятівник року»

Подгорний Василь Ігорович народився Горлівці. З 1997 до 2006 року жив у с. Паннівка Володарського району (Нікольська громада Маріупольського району). З 2008 до 2012 рр. навчався у Донецькому національному університеті, де здобув спеціальність «Нанофізика». Після закінчення університету жив у Маріуполі.

У 2013 році був призваний до лав ЗСУ для проходження строкової служби.

З 2015 по 2018 роки був учасником АТО, з 2018 по 2022 роки - учасником ООС.

У 2015 році був звільнений в запас Збройних Сил України, та вже за 10 діб пройшов відбір та вступив до лав органів внутрішніх справ, де працював у спеціальному батальйоні міліції, потім в батальйоні поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Початок повномасштабного вторгнення рф зустрів у Маріуполі. З самого початку вторгнення у складі підрозділу поліції особливого призначення виконував свої обов’язки та надавав допомогу, а саме: медичну допомогу, розвозив воду, їжу, медичні засоби по бомбосховищам та підвалам житлових будинків, розбирав завали після авіаційних та артилерійських ударів ворога, сприяв евакуації мирного населення з Маріуполя.

16 квітня 2022 року був вимушений і сам виїхати з міста. Після виїзду з Маріуполя повернувся на підконтрольну українській владі територію у Покровськ, де продовжує і надалі виконувати свої службові обов’язки.

Безпосередньо брав участь у стабілізаційних заходах у Святогірську, Лимані та прилеглих територіях.

З вірою в майбутнє та перемогу України продовжує виконання завдань з оборони, збройної відсічі агресії рф на незалежну Україну.