портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Молода людина року": історії, що надихають

Опубліковано 28 серпня 2024 року, 17:08 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Володимир Буд-Гусаім номінація «Рятівник року»

Буд-Гусаім Володимир Миколайович з Краматорська. Коли прийшов час обирати ким бути, вибір зупинився на професії, яка вважається однією з найбільш відповідальних і небезпечних, проте є дуже важливою. Щоб стати хорошим рятувальником, необхідно мати міцне здоров’я, високу витривалість, фізичну силу та бути готовим працювати в складних умовах і робити все, щоб допомогти людям, які потрапили в біду.

У 2015-2016 роках Володимир проходив службу у лавах Збройних сил України. З 2016 по 2019 рік працював водієм автотранспортних засобів на Виробничому об'єднанні «Донбасекскавація». Бажання працювати за професією мрії допомогло у 2019 році почати трудову діяльність у ДСНС з посади водія-рятувальника рятувального відділення 30 державної пожежно-рятувальної частини 12 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області, пройшовши первинну професійну підготовку за спеціальністю «Рятувальник». У його обов’язки входить ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій та дорожньо-транспортних пригод, порятунок та евакуація людей, а також запобігання випадкам, пов’язаним з технологічними, терористичними проявами та іншими видами терористичної діяльності.

З травня 2023 року Володимир стає старшим водієм. У його роботі важливо впевнено водити автомобілі всіх типів, працювати з агрегатами і обладнанням всієї техніки і засобами зв'язку підрозділу, а також забезпечувати технічно правильне збереження, експлуатацію техніки та тримати її в постійній готовності. Керувати роботами з технічного обслуговування і ремонту Володимиру допомагає його особисте захоплення технікою та ремонтом автомобілів. Також він всебічно вдосконалює свій рівень професійної підготовки та водіїв підрозділу, проводить роботу з підвищення їх кваліфікації.

У 2021 році нагороджений Грамотою начальника цивільного захисту
м. Краматорська «За вагомий особистий внесок у рятувальну справу, справу цивільного захисту та сприяння розвитку і забезпечення функціонування місцевої ланки ЦЗ». У 2022 році — відомча заохочувальна відзнака МВС України — нагрудний знак «За відзнаку у службі». У 2022 році «За безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України (нагороджений 25.07.2024) — Відзнака Президента України «За оборону України». У 2022 — присвоєння чергового спеціального звання достроково за хоробрість, самовідданість, мужність і відвагу під час виконання службових обов'язків та з нагоди відзначення Дня незалежності України. У 2023 Указом Президента України за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові нагороджений медаллю «За врятоване життя».

На початку повномасштабного вторгнення рф Володимир займався евакуацією людей з м. Лиман у складі рятувального відділення, приймав участь у розборі завалів після обстрілів, транспортуванні постраждалих до лікувальних заходів.

Приймав активну участь у транспортуванні та наданні першої допомоги постраждалим від обстрілу ЖД вокзалу м. Краматорська 8 квітня 2022 року.

01 лютого 2023 року був залучений до проведення аварійно-рятувальних робіт будинку по вул. Марата - розбір завалів, звільнення загиблих.

Більше доби тривали аварійно-рятувальні роботи у місті Краматорську на місці кафе «Ria Pizza», зруйнованого від ракетного удару. Увечері 27 червня, змогли дістати живими 11 постраждалих, поранено понад 60. Протягом всього наступного дня після трагедії рятувальники ДСНС намагалися дістати з підвального приміщення людей, але велика монолітна плита у конструкції будівлі ускладнювала процес розбирання завалів. Розбити плиту вдалося, що дозволило витягнути тіла загиблих, які залишилися. Володимир приймав безпосередню участь в деблокуванні потерпілих за допомогою гідравлічного інструменту.

Володимир Буд-Гусаім також приймає участь у гуманітарному розмінуванні у складі медичного розрахунку, залучається до регулярного підвозу води населенню м. Костянтинівка.

Пожежний-рятувальник – це вже не професія, а спосіб життя, адже постійно перебуваєш у очікуванні тривоги: можливо комусь саме зараз потрібна буде допомога. Та для ефективної роботи іноді треба змінювати вид діяльності та відпочивати. Внести різноманіття в життя та переключатися допомагає спорт і захоплення волейболом.