портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Альона Соболенко (номінація "Журналістка року")

Опубліковано 17 серпня 2023 року, 14:14 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Альона Соболенко (номінація "Журналістка року").

Альона Соболенко народилася в місті Покровськ Донецької області. З 2016 року почала працювати журналісткою на інформаційному сайті DDK.DN.UA, який висвітлював події та життя таких міст як Покровськ, Мирноград, Добропілля, Родинське.  У 2019 році - на ТОВ «Телебачення «КАПРІ». Водночас зацікавилася журналістськими розслідуваннями, почала працювати в системі Прозорро та писати про закупівлі.

У 2020 році Альона  пройшла навчання в межах онлайн-школи для журналістів «Медіазліт». У 2021 році отримала подяку від Донецької обласної державної адміністрації за участь в обласному конкурсі журналістських робіт на краще висвітлення тематики реформи місцевого самоврядування. Також у 2021 році була нагороджена грамотою Покровської міської ради.

У 2022 році  молода журналістка отримала почесну грамоту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного телерадіопростору та з нагоди Дня журналіста. Також за громадську активність і самовідданість у 2022 році знову була нагороджена грамотою Покровської міської ради.

У 2023 році  Альона стала учасницею програми «OSINT для журналістів від Bihus.Info», де вчилася у кращих журналістів країни та покращила свої знання у напрямку журналістських розслідувань.  Має акредитацію Збройних сил України.

З самого початку повномасштабної війни  Альона  вирішила для себе, що до останнього буде в рідному місті, адже її робота важлива та потрібна людям.  Залишалася в Покровську і продовжувала інформувати глядачів телебачення «КАПРІ» про події, що відбуваються в регіоні, виїжджала на місця обстрілів, робила сюжети про евакуацію, допомогу місцевим, наслідки ворожих атак тощо. Навесні 2022 робити це приходилося, як-то кажуть, «на колінках», адже обладнання телебачення спочатку було евакуйовано у більш безпечний регіон. До того ж, майже весь колектив був вимушений евакуюватися, і працювати залишилися лише Альона  та її  колега-оператор.

Потім наново довелося набирати команду, вчити їх всьому тому, що вміє сама журналістка. Але все вдалося.

У листопаді 2022 року Альона  відвідала Святогірськ і випустила цикл передач про життя міста після деокупації.

У червні 2023 року провела день з бійцями 25 окремої повітрянодесантної штурмової бригади та випустила передачу про боротьбу, сміливість і відважність українських військових.

І це тільки маленька частина її роботи. У своїх сюжетах та передачах  Альона правдиво та об’єктивно висвітлює події, які відбуваються в нашому регіоні – на Донеччині, розуміючи, наскільки важливо, щоб люди знали про всі злочини ворога. Також своїми матеріалами намагається допомогти мешканцям вирішити ті чи інші нагальні проблеми, розказати, на перший погляд, елементарні, але такі важливі речі: де можна отримати гуманітарну допомогу, як курсує евакуаційний потяг та куди потрібно звернутися, аби записатися на нього, як працює та чи інша установа та інше. Записує  передачі з цікавими людьми Донеччини, які залишаються на місці і кожний на своєму фронті наближає нашу спільну Перемогу.

Альона вважає, що робота журналістів та журналісток, як і будь-яка інша, важлива, особливо під час війни. Адже саме журналісти одними з найперших прибувають на місця обстрілів, щоб розповісти світу про весь той жах, що коїться в нашій країні.

Вона, як і всі ми, дуже вірить в те, що, завдяки нашим відважним воїнам, вже скоро в рідній Україні запанує мир та злагода, що всі українські землі будуть повернуті і в кожному місті чи селищі майорітиме синьо-жовтий стяг.

Публікація підготовлена управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою