портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася зустріч по впровадженню проєкту «1325: від теорії до аудиту безпеки території»

Опубліковано 17 серпня 2023 року, 13:49 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

17 серпня відбулася зустріч по впровадженню проєкту «1325: від теорії до аудиту безпеки території» у 10 цільових військових адміністраціях Донецької області. 

Активно продовжується робота з реалізації зазначеного проєкту. Під час зустрічі відповідальні особи від військових адміністрацій ознайомилися з питанням створення робочих груп з аудиту безпеки території в громаді та подальші кроки у проєкті.

Кожна людина має право мати рівні права та можливості, жити у здоровому суспільстві, комфортному, чистому, безпечному місті з високою якістю життя та будь яких проявів дискримінації. 

Одним з програмних документів, що є дороговказом щодо вирішення існуючих задач є Цілі сталого розвитку — важливий міжнародний документ, в якому визначено 17 важливих для людства цілей. Чотири цілі з 17 безпосередньо направлені на те, щоби дівчата і жінки не тільки мали рівні права та можливості, але й жили у комфортних умовах без бар’єрів правового, фізичного, комунікаційного й особистого характеру:

ціль 5 — забезпечення гендерної рівності, розширення прав і можливостей усіх жінок та дівчат; 

ціль 9 — створення стійкої інфраструктури, сприяння всеохоплюючій і сталій індустріалізації та інноваціям; 

ціль 10 — скорочення нерівності; 

ціль 11 — забезпечення відкритості, безпеки, життєстійкості й екологічної стійкості міст, інших населених пунктів.

Нагадаємо, що метою проєкту є розвиток політики безпеки громад Донецької області шляхом навчання представників/ць 10-ти цільових громад проведенню аудиту безпеки територій Слов’янської, Андріївської, Черкаської, Гродівської, Удачненської, Миколаївської, Криворізької, Білозерської, Новогродівської, Шахівської військових адміністрацій Донецької області. 

Проєкт впроваджується громадською організацією «СМАРТА» у межах проєкту Українського Жіночого Фонду «Жінки. Мир. Безпека: створюємо місцеві рішення разом» за підтримки Уряду Канади.

За інформацією  управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації