портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Анастасія Яремчук (номінація "Медикиня року")

Опубліковано 10 серпня 2023 року, 20:20 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Анастасія Яремчук (номінація «Медикиня року»).  

Анастасія Яремчук народилась у м. Горлівка Донецької області. З 2014 року, коли Горлівка тимчасово опинилася під контролем  окупаційних військ, вимушена  була  переїхати  до м. Дружківка.  Анастасія за фахом лікар.  У 2012 році з відзнакою закінчила ДонНМУ, а у 2018 році отримала другу вищу освіту за спеціальністю «Психологія».  Мама двох синів, другу дитину народила під час російської агресії. 

У зв’язку з проведенням активної фази АТО та евакуацією ДНМУ до м.Краматорськ,  Анастасія працювала асистентом на кафедрі онкології та радіології ДНМУ, водночас працювала лікарем-радіологом.

24 лютого 2022 року поставило перед багатьма питання: «Що робити далі?», а особисто в Анастасії  це питання вирішувалось ще з новим життям під серцем… Так, на початку війни, молода жінка стала вдвічі сильнішою. Нелегко було визначити, що робити далі… Рішення було прийнято на користь своєї справи.  Анастасія зрозуміла, що потрібна на роботі, і родина її підтримала!  2022 рік  був незабутній. Рік незламності, віри в ЗСУ, надії на краще, людяності. Рік нових знайомств, інколи трагедій, але вона  витримала. Робота кипіла, а 6 жовтня  Анастасія  вдруге стала мамою — мамою  маленького козака!  Наразі вона  продовжує свій шлях, працюючи медичним директором  "КОСТЯНТИНІВСЬКОЇ БАГАТОПРОФІЛЬНОЇ ЛІКАРНІ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ", надаючи допомогу  всім, хто її потребує, попри обстріли та прильоти. Також паралельно працює лікарем- радіологом у медичному центрі «АНВІТА».

Загадувати плани на майбутнє, як виявляється, справа дуже невдячна. Все змінюється в одну мить. Звичного світу більше немає. Доводиться жити по-новому. Саме жити, а не просто виживати… Анастасії зараз дуже важко, в першу чергу, морально. Доводиться постійно пропускати через себе весь біль, страх та періодичний відчай  звичайних людей. Бути поруч, розуміючи, що медицина не є, на жаль, всесильною… Війна змінює сильно, і немає нікого, хто не змінився б… Анастасія  кожного дня дякує ЗСУ за можливість працювати на користь нашої Держави та вірить, що Перемога обов’язково буде!  І Україна стане ще більш могутнішою і величною. Інакше й бути не може. Бо як же будуть зростати її козачата,  якщо Україна  не скине те ярмо, яке зараз намагаються на неї вдягнути…

Попри нелегкий шлях, Анастасія має багато досягнень: є автором та науковим керівником більше ніж 150 наукових робіт, які здобули перемогу на міжнародних та всеукраїнських конгресах та конференціях. У 2018 році отримала відзнаку «Молода людина року у галузі медицини», у 2019-му отримала відзнаку «Молода людина року у галузі науки». У 2022 році отримала подяку від Донецької облдержадміністрації - Донецької обласної військової адміністрації за внесок в організацію евакуації населення в умовах воєнного стану в Україні.

Окрім цього війна дала Анастасії поштовх до відкриття власної невеличкої справи, а саме незвичайної чоловічої перукарні «Шерлок». Це насправді не тільки спроба підприємницької діяльності, а й соціально-необхідної справи   (проведення конкурсу малюнків,  свята до Дня захисту дітей та ще багато  соціальних послуг, які так необхідні для людей у цей нелегкий час).  Також  Анастасія встигає займатися  й волонтерською діяльністю у Благодійному фонді «Хатіко».  Ось, така вона – жінка Донеччини.

Інші новини за темою