портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко: Для повноцінної роботи енергосистем області необхідно вирішити питання накопичених боргів та знайти способи використання резервних джерел енергії

Опубліковано 10 серпня 2023 року, 20:57

Для повноцінної роботи енергосистем області й успішного проходження опалювального сезону вкрай необхідно вирішити питання накопичених боргів та знайти способи використання резервних джерел енергії, наголосив під час наради із керівниками місцевих адміністрацій та підприємств начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Одна з найскладніших ситуацій у цьому питанні  - на заході області: теплову енергію до Добропільської, Білозерської та Новодонецької громад постачає комунальне підприємство, яке має заборгованість за вугілля й електрику. У свою чергу і споживачі заборгували підприємству значну суму.

- На нараді опрацювали механізми, які дозволять розірвати це замкнене коло і увійти у зиму з опаленням, - зазначив Павло Кириленко. - Проблеми, які накопичувалися роками, значно загострилися під час війни - в умовах постійної загрози об'єктам критичної інфраструктури з боку рашистів, а також внаслідок падіння рівня оплати населенням спожитих  ресурсів - в силу різних причин, у тому числі внаслідок евакуації до більш безпечних регіонів. Ці причини зрозумілі, але не можуть бути виправданням для того, щоб ставити під загрозу роботу комунальних підприємств та - як  наслідок - життя і здоров'я людей. А тому - працюємо відповідно до поставлених завдань.  Незважаючи на умови.