портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Анна Димитрук (номінація "Вчителька року")

Опубліковано 22 вересня 2023 року, 13:15 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Анна Димитрук (номінація "Вчителька року").

Анна Димитрук - завідувачка ЗДО №10 «Калинка» Покровської міської ради Донецької області. Народилася 30 червня 1993 року. Закінчила Бердянський педагогічний університет.

З 2013 року розпочався професійний шлях Анни Димитрук. Спочатку вона працювала вихователем у дитсадку, з 2018 року виконувала обов'язки завідувача ЗДО, з 2022 року працювала  завідувачкою закладу дошкільної освіти № 10  "Калинка" Покровської міської ради Донецької області.

2022 рік. Рік, коли заклад, де працює Анна, припинив свою діяльність. Рік, який має чіткий поділ - до 24 лютого і після. День, коли російські військові пішли у повномасштабний наступ, став вирішальним для усіх українців. Після цієї дати вже стало неможливим повернутись до минулого життя... 

З початком повномасштабної війни Анна та педагогічний колектив закладу взяли на себе частково волонтерську функцію. Це не лише зовсім нова роль, але й додаткова відповідальність, вміння працювати в стресових та часто важких обставинах, а також прояв лідерських якостей, відваги на місцях.

На кінець лютого 2022 року ЗДО № 10 «Калинка» Покровської міської ради Донецької області під керівництвом  Анни Димитрюк став своєрідним гуманітарним центром, прихистком для багатьох переселенців, які  виїхали з окупованих територій Донецької області. Люди зупинялися на певний час, щоб прийти до тями, відійти від шоку та стресу, вирішити, куди рухатись далі... Анна разом з колегами надавали гуманітарну допомогу, психологічну підтримку. внутрішньопереміщені особи забезпечувались житлом та гарячим харчуванням.  

Не зважаючи на складну ситуацію, педагоги та сама Анна із власної ініціативи частково надавали освітньо-виховні послуги дітям-переселенцям, які на той час перебували у закладі.

Починаючи з вересня 2022 р., за підтримки відділу освіти Покровської ради, у ЗДО № 10 «Калинка» стартувала дистанційно-освітня робота на платформі ТІМС, метою якої є надання освітніх послуг шляхом застосування сучасних інформаційно-комунікативних технологій для дітей дошкільного віку в синхронному та асинхронному форматах. Під керівництвом Анни були створені різноманітні розвивальні канали на порталі Офіс 365. Також велась активна робота з розробки сайту закладу, створення ютуб-каналу. Не дивлячись на складну ситуацію, завідувачка разом із колективом прийняли виклик та організували освітньо-виховний процес для малюків. За цих умов і виник у Покровській громаді "Дитячий Садок онлайн", мета якого довести, що дошкільнята також можуть успішно навчатися у дистанційному форматі!

З метою залучення дітей до дошкільної освіти, підтримки батьків з питань розвитку дітей, зокрема підготовки дітей до першого класу, з червня 2023 р., за ініціативою Анни,  ЗДО № 10 «Калинка» увійшов до переліку закладів, які організовують роботу з дітьми в рамках  проєкту ЮНІСЕФ «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні», який реалізується ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» за підтримки Міністерства освіти та науки України, Українського інституту розвитку освіти для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни. А вже у липні цього року завдяки проєкту  педагоги отримали надзвичайно цікаві, яскраві, неймовірно захопливі матеріали для проведення занять із малюками. Це нові емоції,  знання, новий досвід, як для Анни, так і для вихователів та вихованців!

З лютого 2022 року життя Анни, як і всіх українців, змінилося. Внаслідок вторгнення значна частина України стала місцем бойових дій, сотні тисяч українців втратили свої домівки, мільйони людей стали біженцями чи переселенцями, було зруйновано звичний уклад життя. Але, не дивлячись на складну ситуацію, хоча до кінця війни ще далеко, життя триває... Вона продовжує працювати разом зі своїм колективом та надавати якісну освітню послугу малюкам славної Покровської ТГ, що на Донеччині! Тримає освітній фронт і йде до перемоги!

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою