портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Галина Колесник (номінація "Вчителька року")

Опубліковано 25 вересня 2023 року, 14:28 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Галина Колесник (номінація "Вчителька року").

Галина Колесник – педагог-організатор  в  НВК  с.Первомайське Ясинуватський район  Донецької області. Галина народилася  у с. Первомайському і все життя  мешкала у рідному селі, допоки не прийшла війна. Як і всі діти, ходила до дитсадочка, школи, брала участь у місцевих заходах, одним словом, дитинство було активним. Після закінчення школи вступила до інституту туристичного бізнесу, але в обраній  професії себе так і не знайшла. І щоб себе реалізувати у вільний час Галина ходила до школи та допомагала дітям з випускними вечорами, ходила до місцевого клубу готувати виступи, співала пісні, проводила концерти для місцевих жителів.  

Дарувати радість іншим – це велика насолода. Бачити, як сяють щастям очі, як розпливаються в усмішці обличчя і при цьому відчувати величезне задоволення, що не дарма прожила цей день – життєве кредо Галини. З 2021 року вона працює в Первомайському НВК педагогом-організатором.  Робота  Галини полягає в тому, щоб діти були зацікавлені в проведенні будь-яких заходів. З такою активною нотою Галина разом із дітьми почали брати участь у різноманітних конкурсах, робили цікаві свята, вистави, але це все було недовго. До села прийшла війна, і всі діти з батьками з часом повиїжджали в більш безпечні місця. Не дивлячись на те, що  зараз її учні живуть не в своїх домівках, не ходять до своєї школи, вона продовжує долучати дітей до різноманітних конкурсів, і за це вони отримують грамоти і дипломи. Галина розуміє, що, беручи участь  у різноманітних конкурсах, діти відволікаються від війни.  Вони починають розуміти, що їх сприймають як особистість, а це для дітей дуже важливо. Більшість дітей, як і сама Галина,  зараз знаходиться в м. Селидове, тому вона разом з ними збирається, ходить на прогулянки, фотографується  і вирішує багато питань подальшої роботи.  Молода жінка розуміє, що  світ  треба  створювати самим, світ, який буде наповнюватися добром та світлом.  У цьому році, не дивлячись на дистанційне навчання,  діти отримали велику кількість нагород за участь у конкурсах «Моя країна-Україна», «Український сувенір», «Новорічна листівка на передову», «Кольори нашої Перемоги», «Україна - це ми!», «Донбас заповідний» та  багатьох інших. 

У скарбничку своїх досягнень Галина  зарахувала  участь з дітьми у всіх конкурсах як керівника, а в  особисті досягнення  - участь у Всеукраїнському конкурсі есе «Я - педагог майбутнього», де Галина  стала переможцем і отримала диплом. Участь у Всеукраїнському дистанційному багатожанровому конкурсі талантів «Квітка папороті», за участь у якому вона  отримала диплом І ступеня, Всеукраїнський двотуровий конкурс мистецтв «Гармонія», де вона отримала теж диплом першої премії, а також подяки за бездоганну підготовку учасників до конкурсу, плідну творчу співпрацю, збереження та розвиток культури України.

Галина разом  з дітьми, як і  весь народ України, сподівається  і вірить, що всі вони повернуться до своїх домівок, до своєї рідної школи, до села і будуть продовжувати працювати в активному напрямку, тому що всі вони разом  - майбутнє України.

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою