портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Ірина Шушура (номінація "Правозахисниця року")

Опубліковано 22 вересня 2023 року, 16:30 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Ірина Шушура (номінація "Правозахисниця року").

Поліціянтка з Донеччини Ірина Шушура – бойова медикиня,  інструктор з особистої безпеки, кросфітерка. Вона прийшла у поліцію 5 років тому. Про цю професію мріяла з дитинства, однак спочатку здобула економічну освіту й працювала в торгівлі. У 2018 році наважилася докорінно змінити своє життя та вступила до юридичного інституту в м. Кривий Ріг на факультет «Превентивна діяльність». У цьому ж році Ірина розпочала службу в Селидівському відділенні поліції, обіймаючи посаду помічника дільничного офіцера.

З початком повномасштабної війни бажанням Ірини  було якомога  більше допомагати людям, а тому вирішила закінчити курси та стати парамедиком. Згодом підвищила свою кваліфікацію до рівня Combat medic (бойовий медик) за міжнародним стандартом. Дівчина розповідає, що в час, коли росія підступно напала на Україну і потрібно відбивати агресію, вона не може залишатися в стороні.

Ризикуючи життям, парамедикиня поміж перших прибуває на місце обстрілу, надає допомогу пораненим і разом з колегами евакуює їх до лікарні. Вона має справу з надважкими травмами – травматичними ампутаціями, критичними кровотечами тощо. Працювала біля лінії фронту на Бахмутському напрямку. Неодноразово потрапляла під ворожий вогонь. Дівчина згадує, як виїхали з напарниками на обстріл, а через 5 хвилин росіяни знову вдарили за цими ж координатами. На щастя, тоді вся група вижила.

На рахунку Ірини Шушури - 24 виїзди на обстріли, 16 врятованих життів. Співробітниця поліції не тільки рятує постраждалих, але й евакуює з небезпечних зон тіла загиблих. 

Поліціянтка каже, що коли їй страшно – вона думає про свою сім’ю, про синочка Максима, і ці думки додають їй сил. Допомагає на службі й спортивний досвід. У шкільні роки дівчина займалася кікбоксингом. У 2021 році в Маріуполі Ірина брала участь в обласних змаганнях з кросфіту серед силових підрозділів та  стала срібною призеркою серед жінок. У цьому ж році представляла  Донеччину  на всеукраїнському турнірі кросфітерів у складі команди, яка виборола 8 місце серед 24 областей України. Серед досягнень спортсменки і перемога на місцевих змаганнях з плавання.

Окрім порятунку людей, Ірина Шушура працює інструктором з особистої безпеки в Тренінговому центрі поліції та навчає колег. Правозахисниця розуміє, що російські вбивці намагаються винищити українців, тож її мета – врятувати якнайбільше життів, зберегти свій народ та наблизити Перемогу.

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою