портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Катерина Горячева (номінація "Вчителька року")

Опубліковано 20 вересня 2023 року, 14:28 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь -  Катерина Горячева (номінація "Вчителька року").

Катерина Горячева – вчитель музичного мистецтва Костянтинівського ЗЗСО І-III ступенів Мар’їнської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області. Вона

народилася 8 лютого 1978 р. у м. Донецьк. Після закінчення 9 класу  в 1993 р. вступила до Донецького педагогічного училища на музичне відділення. В 1997 році закінчила Донецький педагогічний коледж, одержавши спеціальність «музичне виховання» та кваліфікацію «Учитель музики», «Музичний керівник». У 2015 році отримала повну вищу педагогічну освіту за спеціальністю «музичне мистецтво» та здобула кваліфікацію «вчитель музичного мистецтва», «етики та естетики» у Бердянському державному педагогічному університеті. 

Катерина Горячева постійно бере активну участь в районних, обласних, всеукраїнських професійних конкурсах. У 2017 році стала переможцем І (районного), ІІ (обласного), учасником ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2017» в номінації «Музичне мистецтво», демонструючи педагогічну проблему «Створення гармонійного мистецького середовища на уроках та в позаурочний час, як засіб саморегуляції емоційного стану учнів». Педагог обрав саме цю проблему для своєї роботи, тому що Костянтинівська школа, в якій працює вчитель, знаходилась з 2014 року в зоні АТО, і тому діти перебувають в постійному стані тривоги. Представляючи Донецьку область на завершальному турі конкурсу, вчитель довів актуальність обраної теми, презентував систему роботи під час навчально–виховного процесу, яка сприяє оптимізації функціонального стану учнів, організації музичної комунікації для школярів, створення ситуацій успіху кожного учня і, навіть звертання до музикотерапії, щоб полегшити складний, стресовий, психологічний стан своїх учнів. Матеріали перспективного педагогічного досвіду Катерини Горячевої висвітлені в друкованих матеріалах «Освітні здобутки Донеччини: перспективний, педагогічний досвід». Також вчитель друкує свої педагогічні напрацювання на освітньому проєкті «На урок».

На уроках мистецтва та в позакласній мистецькій діяльності педагог навчає  учнів цінувати прекрасне, виховувати повагу до української культури й традицій, патріотизму, поваги до української мови та пісні. 

Катерина Горячева нагороджена подякою за значні успіхи у справі навчання і виховання молодого покоління та з нагоди Дня працівника освіти  2017 р.; подякою за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток освіти Донецької області та з нагоди професійного свята – Дня працівника освіти; грамотою відділу освіти  за сумлінну працю, високу професійну майстерність у справі навчання і виховання нового покоління, впровадження сучасних форм навчання та з нагоди Дня працівника освіти 2020 р.; грамотою ОБЛІППО за сумлінну та плідну працю, високу професійну  майстерність, вагомий внесок у розвиток освіти області, з метою відзначення успіхів та досягнень працівників в роботі та з нагоди Дня працівника освіти 2021 р..

У період з 2016 по 2022 рр. Катерина Михайлівна в Костянтинівському ЗЗСО І –III ступенів обіймала посаду заступника директора з виховної роботи. Проходила  різноманітні курси, тренінги з підвищення кваліфікації виховного спрямування (Lions Quest «Соціальні та емоційні компетентності ХХІ ст.», «Terre des hommes» - допомога дітям та батькам, тренінговий курс «Вчимося жити разом» в основній та старшій школі на засадах розвитку життєвих навичок» та інші), використовувала в роботі з дітьми та їх батьками виховні заняття у формі тренінгів та налаштовувала всю виховну систему закладу працювати з використанням сучасних тренінгових занять. 

Катерина  – активний учасник обласних конференцій. Так, вона брала участь у підготовці й проведенні серії обласних круглих столів «Формуємо національну ідентичність». Мета заходу -  ознайомити з засадами етнокультурної консолідації українського суспільства. Педагог постійно займається самоосвітою та підвищенням кваліфікації, є керівником районного методоб’єднання з предмету.  

На  початку  повномасштабного вторгнення рф на територію України Катерина була евакуйована до Польщі, продовжуючи працювати онлайн зі своїми учнями.  Але любов до України, прагнення  приносити користь,  повернула вчителя до рідного краю. Тож, крокуючи з педагогічним кредо «Вчительська праця – це щоденна творчість і мистецтво», Катерина працює  на славу Донецькій області та України, наближаючи Перемогу!

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою