портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Катерина Іваненко (номінація "Медикиня року")

Опубліковано 14 вересня 2023 року, 17:49 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь -  Катерина Іваненко (номінація "Медикиня року").

Катерина Іваненко народилася 21 січня 1990 року у м.Білицьке Добропільського району Донецької області. Під час навчання в школі завжди брала активну участь в олімпіадах та конкурсах з української мови та літератури, математики, фізики, хімії.  У 2006 році закінчила школу з золотою медаллю. 

З дитинства Катерина мріяла  допомагати людям, тому вступила до Донецького державного медичного університету одразу після школи. Свою трудову діяльність дівчина розпочала ще за часів студентства. Спочатку молодшою медичною сестрою післяопераційних палат торакального відділення Донецького обласного клінічного територіального медичного об'єднання. Потім працювала медичною сестрою палатною в обласній клінічній лікарні професійних захворювань м. Донецьк. Паралельно займалася науковою діяльністю на кафедрі торакальної хірургії на базі ДонНМУ. Є співавтором наукових статей. У 2012 році, після закінчення медичного університету, проходила інтернатуру за спеціальністю загальна практика – сімейна медицина в консультативно-діагностичній поліклініці центральної міської клінічної лікарні № 6 м. Донецька. Після успішного завершення інтернатури отримала направлення на роботу до Центральної міської лікарні №14 м. Донецьк. Та з початком військових дій 2014 року не змогла працювати в окупації. Повернулася до рідного міста.

У 2015 році Катерина  була прийнята на посаду лікаря загальної практики – сімейного лікаря амбулаторії № 3 м. Білицьке, у 2016 році переведена на вказану посаду до амбулаторії № 2 м. Добропілля, у 2018 році – до амбулаторії № 1 м. Добропілля, де і працює по теперішній час лікарем загальної практики - сімейним лікарем. Має понад 1880 декларацій з пацієнтами.  У 2016-2017 роках за сумісництвом  працювала  лікарем приймального  відділення: приймала дитяче та доросле населення.

Організаторські здібності молодої медикині  помітило керівництво. У 2019 році Катерину призначено завідувачкою амбулаторії №1 м.Білицьке (виконує обов'язки з організації лікувально-профілактичної та адміністративно-господарської діяльності амбулаторії). Очолює колектив  медиків відданих своїй справі, які забезпечують надання кваліфікованої медичної первинної допомоги населенню  міста. І в цьому їй допомагає активна  принципова життєва та політична позиція, здатність встановлювати та визначати стратегічні цілі та пріоритети у сфері охорони здоров'я, працювати з великим обсягом інформації на досягнення кінцевого результату.  З початком вакцинальної компанії від ковід-19 Катерина була призначена куратором вакцинації в Добропільському районі. Завдяки їй була організована робота мобільних бригад та стаціонарних пунктів щеплення в Добропільській громаді. 

Катерина Іваненко зарахована до резерву кадрів на посаду заступника медичного директора з експертизи тимчасової непрацездатності. 10 лютого 2022 року отримала І кваліфікаційну категорію зі спеціальності «загальна практика – сімейна медицина».

З початком військової агресії 24 лютого 2022 року молода керівниця згуртувала колектив та продовжила працювати в стінах рідної амбулаторії на благо людей.  Навіть під час війни постійно розвиває свої професійні, ділові та особисті якості, самоудосконалюється.

З 19.02.22 по 31.05.22 пройшла курси підвищення кваліфікації  за циклом «Основи психосоматики». 14-15 липня 2022 року брала участь у науково-практичній конференції  “Практичні аспекти внутрішньої медицини”, 4-7 вересня 2022 року — 14-й Нейросимпозіум, 7-10 жовтня 2022 року - 11-а Академічна школа з педіатрії, 30 листопада 2022 році отримала звання лікаря-спеціаліста  за спеціальністю «Організація та управління охороною здоров'я», 13.02.23 успішно завершила курс “Ведення психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги“, 22-23 березня брала участь у науково-практичній конференції “Пацієнт у центрі уваги міждисциплінарної команди: взаємодія рівнів надання медичної допомоги”, 18.04.23 проходила навчання на науково-практичній конференції “Жінка у фокусі фахової медицини: діалог експертів”, 04.07.23 успішно завершила навчання “Ведення пацієнтів з діабетом на амбулаторному рівні”, 10 липня 2023 року успішно закінчила дистанційний курс “Холера”.

27 липня 2023 року начальником Добропільської міської військової адміністрації Катерині Іваненко висловлено подяку “За вагомий особистий внесок у розвиток системи охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги, рятування життя людей в умовах воєнного стану в Україні, високу професійну майстерність та з нагоди Дня медичного працівника”.

З 1 серпня 2023 році Катерину Володимирівну призначено куратором лікаря-інтерна з сімейної медицини, а це додаткове навантаження і відповідальність за майбутнього спеціаліста, який по закінченню стажування буде працювати в  місті.

Виховує чудову доньку, яка цього року йде в перший клас і хоче  також, як мама, бути лікарем та допомагати людям!

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою