портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Стала відомою кількість жертв домашнього насильства на Донеччині

Опубліковано 14 вересня 2023 року, 17:21

Статистику щодо домашнього насильства на Донеччині навела під час брифінгу начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна.

- За даними Головного управління Національної поліції Донецької області, за 2022 рік надійшло 1544 підтверджених звернень щодо домашнього насильства, з яких 1394 звернення надійшло від жінок та 335 - від дітей. Але якщо подивитися на статистику тих самих показників за шість місяців 2023 року, ми вже маємо 1178 підтверджених звернень, у тому числі 1054 звернення від жінок  і 24 - від дітей, - наголосила вона. - Безумовно, ці цифри свідчать про потребу проведення роботи щодо протидії та попередження домашнього насильства.

Слід зазначити, що така робота в області активно ведеться вже не перший рік, і, навіть, не зважаючи на війну, на Донеччині зараз тривають та посилюються заходи з протидії домашньому насильству. Лілія Золкіна докладно розповіла про основні напрямки цієї важливої діяльності, про наявні центри надання допомоги постраждалим від цього страшного явища та про найближчі плани відкриття аналогічних закладів.

У брифінгу також взяли участь голова БФ Словʼянське Серце Наталія Киркач та  регіональний координатор Фонду ООН у галузі народонаселення України Ганна Карпеченкова.