портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Лілія Півень (номінація "Вчителька року")

Опубліковано 15 серпня 2023 року, 14:53 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Лілія Півень (номінація "Медикиня року").  

Лілія Півень народилася в мальовничому курортному місті Слов'янську в Донецькій області. Працює вчителем–логопедом у Миколаївському загальноосвітньому закладі І-III ступенів № 2. Має кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії». 

Історія життя Лілії віддзеркалює довгий і цікавий шлях розвитку та професійного зростання. Відповідальність, завзятість та постійний розвиток себе відзначають її кар'єру, яка почалася ще в далекому 2000 році.

Початок  трудової діяльності був ще у студентські роки та пов'язаний із різанням еластомерів та гуми в Науково-дослідницькому інституті високих напруг у місті Слов’янську, що на Донеччині. Вже тоді дівчина зрозуміла ціну наукового підходу до завдань та відповідного ставлення до роботи. Подальші її кроки також пов'язані з цим інститутом, де вона обіймала посаду лаборанта.

Здобуття вищої освіти в Слов'янському державному педагогічному університеті за спеціальністю дефектологія надала Лілії нові можливості. Студентські роки були часом активного вивчення і поглиблення знань, які незабаром знадобилися в  подальшій професійній кар'єрі.

Згодом, народивши доньку, Лілія змінила напрямок своєї кар'єри і віддала своє серце вихованню дітей. Роки роботи в дошкільних навчальних закладах міста Слов'янська дали їй можливість реалізувати свої педагогічні можливості. Ставши вихователем, вона завжди звертала і звертає увагу на тих дітей, які  потребують особливого підходу та підтримки.

 Але  життя пов'язало  Лілію не тільки з роботою вчителя, а ще й з роботою вчителя-логопеда. Завдання логопеда не тільки виправляти мовленнєві порушення, а й допомагати дітям з порушеннями мовлення  знайти свій шлях до успішності. Професійна подорож також привела молоду жінку до важливої ролі консультанта відділу психолого-медико-педагогічної консультації в Донецькому обласному навчально-методичному центрі психологічної служби системи освіти, який було реорганізовано у ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти в Донецькій області при ДОН ІППО. Ця робота дозволяє  допомогти вчителям-логопедам із закладів освіти, проводити різні методичні заходи, розробляти інноваційні підходи, вдосконалювати свої знання та вміння роботи з дітьми зі складними порушеннями психофізичного розвитку. Лілії завжди більше подобалося живе спілкування з дітьми та батьками, ніж методична робота.

Тому згодом вона  прийняла важливе для себе рішення стати вчителем-логопедом у Миколаївському загальноосвітньому закладі, де продовжує допомагати дітям розвивати мовлення та долати комунікативні труднощі.  Лілія  глибоко занурюється у самоосвіту, розвиваючи інноваційні технології в логопедичній практиці. Її знання та досвід допомагають краще розуміти потреби  учнів та надавати їм кращу допомогу.  Захоплення  молодої жінки бальними танцями з дитинства надало певного творчого відтінку  у  професійній діяльності.   У своїй роботі Лілія  створює цікаві логопедичні матеріали, комп’ютерні ігри, використовує  інноваційні методики.

Окрім професійної діяльності, має активну громадянську позицію. Успішно займається проєктною діяльністю щодо підвищення якості освіти та соціалізації дітей з особливими освітніми потребами. Наразі успішно реалізовані проєкти: освітні - «Осередок мовленнєвого і ментального розвитку дітей з особливими освітніми потребами», «Візуалізація — гра уяви», «Добробут», «Дитячий ігроленд», соціальні - «Територія щасливих змін», «Твори без меж», спортивні - «Спорт навіть у негоду», «Живи здорово.», екологічний «Грай. Живи. Дихай». Також Лілія  є співавтором статті "Інклюзія крокує Донеччиною". Але, з початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну життя Лілії теж змінилося. Наразі вона з донькою перебуває на Рівненщині — землі її предків, а чоловік несе надскладну службу в рядах ДСНС Донецької області.  Молода жінка із задоволенням та наполегливістю продовжує займатися улюбленою справою, та з вірою у щасливе майбутнє нашої країни продовжує боронити освітній фронт нашої рідної України.

Публікація підготовлена управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою