портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Наталя Тищук (номінація "Волонтерка року")

Опубліковано 13 вересня 2023 року, 12:41 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь – Наталя Тищук (номінація "Волонтерка року").

Постать цієї тендітної жінки з блискучими очима всі добре знають в маленькому місті каштанів, троянд  та солі. Наталя Тищук - вчитель української мови та літератури Соледарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 з поглибленим вивченням англійської мови, приватний підприємець, член Всеукраїнської громадської організації  "Територія жінок", голова відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації "Територія жінок" - "Територія жінок Донеччини", локальний менеджер проєктів МБФ «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив», член Координаційного центру підтримки цивільного населення при Соледарській міській військовій адміністрації Бахмутського району Донецької області, член робочої групи  з питань безпеки та соціальної згуртованості Соледарської ТГ. 

Наталя має дві вищі освіти: Луганський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Вчитель української мови та літератури, зарубіжної літератури», Західноукраїнський національний університет, магістратура за спеціальністю «Менеджмент».                                 

Вона - сучасна жінка, яка впевнено крокує в ногу з часом та постійно самовдосконалюється. Ось невеличкий перелік власних досягнень: 

2023 р. -  навчання в межах “Управління проєктами” від ГО “РОО Українська асоціація маркетингу” за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ); навчання в межах курсу «Оцінка успішності: маркетингова аналітика та вимірювання» від Google Career Certificates;                                                                                         

2021 р. - навчання у межах проєкту «Підготовка менеджерів волонтерських програм задля системного професійного підходу у роботі з волонтерами на сході України», що реалізувався ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» в межах програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції, сертифікат координаторки волонтерських програм;

2020 р. -  навчання за курсом «Школа громадської активності задля безпеки й згуртованості громад» від ПРООН, сертифікат тренера;

2019 р.- тренінг in the Active Citizens National Facilitator Deveiopment Workshop 2019/2020, BRITISH CONCILC, сертифікат фасилітатора;

2018 р.- участь у тренінгу «Громадська активність молоді» у межах проєкту «Громадянська просвіта молоді на Сході України» від ГО «Молодь Сходу України»; 2018 р. - навчання за програмою «Сходини: крок за кроком - від ініціативи у школі до розвитку спільноти» від ГО «Центр інноваційної освіти «Про.Світ» за підтримки Проєкту «Зміцнення громадської довіри (UCBI II), що фінансується Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID), сертифікат.

Втілювати ідеї у життя – це хобі Наталі.  Натхненниця, автор та керівник безлічі шкільних проєктів в Соледарській громаді. Перебуваючи в постійному пошуку спонсорів та  донорів, їй швидко вдається знаходити спільну мову з представниками органів влади.

Волонтерство – покликання Наталі. Під час локдауну Наталя, на той час  заступник директора з навчально-виховної роботи, не залишилась осторонь біди родини другокласника Назара Черняєва. Вона була серед відчайдухів, які намагалися зробити все для порятунку дитини. «Чужої біди не буває!» - незмінний девіз і сьогодні для Наталі. Як мама, як вчитель, як активний громадянин Наталя мріяла про розвиток міста та будувала багато планів щодо реалізації культурних проєктів  у громаді. Але війна зруйнувала всі чудові задуми, зупинила всі прекрасні цілі та творчі проєкти. Наталя  вимушена була переїхати до Коломиї  Івано-Франківської області разом з дітьми. Чоловік несе військову службу в лавах ЗСУ.

За період повномасштабного російського  вторгнення в Україну вона надавала волонтерську допомогу мешканцям  громади. Неодноразово організовувала поміч  для дітей та педагогів, передавала в місто харчові продукти, ліки. Завдяки підтримці Спілки Українців в м.Стамбулі (Туреччина) та небайдужих громадян нашої держави, до Дня Святого Миколая дітки пільгових категорій отримали подарунки, а в співпраці з командою «Солідарна молодь» до свята вдалось підтримати дітей, які перебували в громаді. Завдяки волонтерам з Німеччини налагодила співпрацю зі школою Maria-Ward-Realschule Eichstatt, таким чином вдалось підтримати учнів з-поміж відмінників Соледарської загальноосвітньої школи І-III ступенів №13, які отримали грошову стипендію для покриття власних потреб. 

Разом з командою місцевих та іноземних волонтерів допомагала військовим Бахмутського району Соледарської ТГ. Є організатором зборів коштів на бронежилети та  плитоноски  для своїх випускників, які мужньо захищають землі рідної Донеччини від агресії рф.

«Завдання кожного з нас - продовжувати працювати, боротися на своїх фронтах та підсилювати нашу армію. Буває достатньо координації, налагодження взаємодії, звичайної підтримки. В часи блекауту «Пункт незламності» став надійним помічником у вчасному виконанні завдань, бо кожна хвилина в ланцюжку взаємодії дуже важлива», - підкреслила Наталя. І сьогодні вона продовжує активно працювати в МБФ «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив», реалізовуючи благодійні програми по всій Україні, допомагаючи громаді, надаючи всю можливу допомогу вимушеним переселенцям.  Тим самим, вносячи свій  внесок у  наближення нашої Перемоги.

«Нині я мрію повернутись до рідної  української Донеччини та готова працювати на її відбудову! Об’єднаймо наші зусилля заради майбутнього нашої країни!» - як мантру повторює наша Волонтерка  вголос…

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації 

Інші новини за темою