портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Ольга Маврова (номінація "Психологиня року")

Опубліковано 19 вересня 2023 року, 12:58 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь -  Ольга Маврова (номінація "Вчителька року").

Ольга Маврова —  практичний психолог Красногорівського загального закладу середньої освіти №5.  Професійний, досвідчений, креативний психолог. Має високу науково-теоретичну та методичну підготовку, володіє інноваційними освітніми методиками й технологіями: арттерапією, пісочною терапією, казковою терапією, танцювальною терапією, медитацією. Ольга активно їх використовує та поширює. Розроблює та впроваджує в роботу власні корекційно-розвивальні та профілактичні програми, буклети, тести.  Нагороджена грамотою відділу освіти за  перше місце у районному етапі Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів «Нові технології у новій школі». 

Ольга брала активну участь у психологічних конкурсах від проєкту «Безпечні школи, як територія миру». Серед нагород  - оснащення та обладнання  кімнати психологічного розвантаження.  На базі навчального закладу за підтримки благодійного фонду «Слов’янське серце», під імплементацією міжнародної організації «Save the Children», Ольга отримала сертифікат фасилітатора і вела тренінгову групу для дітей «Програма життєві навички та стресостійкість молоді: психологічна підтримка в школі та за межами школи», для батьків «Позитивне батьківство».

За плідну працю на педагогічній ниві її нагороджено грамотами. Постійно займається саморозвитком, підвищує свій фаховий та професійний рівень.

Під час повномасштабного вторгнення перебувати в Україні стало небезпечно для Ольги та її дітей, і вона була змушена поїхати далі від війни. Її сім'я знайшла притулок на території Словаччини, де Ольга продовжила свою роботу дистанційно. Її допомоги постійно потребують діти, батьки та колеги. І вона почала шукати шляхи подолання проблем. Поруч з Ольгою багато мам і дітей з України, які пережили жахи війни, які потребують підтримки та допомоги. Наразі вона намагається полегшити їх переживання, спираючись на свої професійні знання та досвід. Вони гостро потребують психологічної підтримки та допомоги у процесі адаптації на новому місці. Психологиня розуміє, що переселенцям необхідна системна всебічна психосоціальна підтримка. І їй пощастило стати частиною психологічного проєкту «Ліга ментального здоров’я». Цей проєкт було організовано однією з найбільших благодійних організацій Словаччини для біженців з України за підтримки UNICEF. Проживаючи в Словаччині, Ольга продовжує працювати для своїх земляків, на благо своєї батьківщини. Вона - регіональний керівник команди «Ліга ментального здоров’я»

Отже, її рішення стати психологом свідчить про глибоке співчуття, яке вона відчуває до людей. Професійна історія Ольга надихає інших бачити красу в прийнятті змін і дотримання істинних покликань свого серця, служить теплим нагадуванням про те, що іноді найнесподіваніші повороти призводять нас до найцікавіших місць призначення.

Матеріал надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації 

Інші новини за темою