портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Тетяна Обихвост (номінація "Вчителька року")

Опубліковано 11 серпня 2023 року, 16:33 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Тетяна Обихвост (номінація «Вчителька року»).  


Тетяна Обихвост не мріяла бути вчителькою, вона була нею з дитинства. Її слухали, з нею радилися, від неї чекали допомоги. Жінка зізналася, що головний принцип її життя: «Не панікувати,  сміливо йти вперед за покликанням і успішно виконувати свою роботу». У будь–якій ситуації треба бути сильною і завжди пам’ятати, що майбутнє країни залежить від того, як кожен з нас працює, говорить, думає, живе…

Тетяна Обихвост - учитель фізичної культури Опорного закладу Очеретинський ЗЗСО І-III ступенів Олександрівської селищної ради, спеціаліст вищої категорії, має звання «Учитель–методист». Вона живе і працює в мальовничому селі Очеретине.

У спорті Тетяна з дитинства. З восьми років займалася шотокан карате-до. Її наставником, який завжди вірив у неї, є батько – Микола Новак, володар чорного поясу III дан. Саме він сформував доньку духовно, загартував її волю, міць, терпіння та віру в себе.  Результат її плідної, наполегливої праці – чорний пояс II дан. У 17 років Тетяна набрала свою першу групу дітей і теж стала тренером, пов’язавши зі спортом усе своє майбутнє життя.

Минуло 23 роки з того часу, як молода вчителька вперше переступила поріг рідної школи.  Працюючи, вона поступово визначила для себе велику місію педагога – навчати, надихати, наповнювати сенсом життя молодого покоління, запалювати дитячу зірку і вести по життю. Неодноразово виникало питання: як стати майстром, що для цього потрібно? За роки роботи в школі зрозуміла, що майстерність, талант, педагогічне мистецтво – це, перш за все, наполеглива праця, любов до дітей, бачення кожної дитини як особистості.  А ще це завжди пошук. Пошук нового, дієвого, вирішального. Так вона створила нову педагогіку, свою власну систему навчання, визначальною ознакою якої є інноваційність, постійне прагнення ситуації успіху, популяризація здорового способу життя. «Моя мета, - говорить Тетяна, - викликати у дитини бажання досягти вагомих результатів, знайти своє «я» і завжди пам’ятати, що майбутнє країни залежить від того, як кожен із нас працює, говорить, думає і  живе»…

Завдяки впровадженню інноваційних методів і форм навчання і сама вчителька, і її вихованці постійно є переможцями та призерами міських, обласних, всеукраїнських змагань, онлайн–конкурсів та марафонів.

Не відстає від вихованців і їх улюблена наставниця: Тетяна Миколаївна має десятки свідоцтв про авторські публікації на відомих освітянських сайтах, є сертифікованим учасником обласних  та всеукраїнських науково-практичних конференцій, навчально-методичних семінарів, вебінарів, тренінгів, постійно працює  у складі обласних творчих груп при Донецькому облІППО.

Маючи свій власний блог, канал на YouTube, сторінку в соціальній мережі Facebook, учителька постійно висвітлює інформацію про свою роботу, розміщує корисні матеріали для батьків, учнів, колег.

Тетяна має активну життєву позицію, є керівником міжшкільного методичного об’єднання вчителів фізичної культури та предмету «Захист України»,  відомою лідеркою органу самоорганізації населення «ДОБРОБУТ» села Очеретине  та всіх громадських заходів, незмінною помічницею органів місцевого самоврядування.         


Патріотичні почуття національної гідності і безмежна любов до всього рідного, українського стали для Тетяни та її чоловіка Сергія  тим вирішальним кроком, що спонукав їх з перших днів повномасштабної війни росії проти України організувати власний потужний волонтерський рух щодо допомоги та підтримки військовослужбовців, які тримають рубіж прифронтової оборони на Краматорському напрямку. Лють до ворога молода родина конвертує у донати і закликає донатити інших – на транспортні засоби, старлінки, рації, польові ноутбуки, бронежилети,  камуфляж, медикаменти, біноклі, тепловізори тощо. Найближчі військові угрупування подружжя постійно забезпечує харчами, предметами побуту. За незламну громадянську позицію, патріотизм, значний внесок у зміцнення обороноздатності та бойової готовності частин ЗСУ Тетяні та Сергію неодноразово висловлювалася подяка селищної військової адміністрації.

Буває важко, але треба «не панікувати,  сміливо йти вперед за покликанням і успішно виконувати свою роботу». Цей головний принцип життя Тетяни завжди стає в пригоді. Зібраність, розсудливість, наполегливість, упевненість, креативність, комунікабельність і безмежна любов до України – ось сім складових секретів успіху і жінки, і її родини. Знову пліч-о–пліч з коханим чоловіком, знову разом у боротьбі за Перемогу і за майбутнє.


Публікація підготовлена управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації 

Інші новини за темою