портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулося засідання Координаційної ради з питань стабілізації ситуації на деокупованих територіях Донецької області

Опубліковано 11 серпня 2023 року, 16:46

Під головуванням начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка відбулося засідання Координаційної ради з питань стабілізації ситуації на деокупованих територіях Донецької області. На ньому обговорили результати напрацювань за цілою низкою напрямків. 

324 практичні кроки з повернення української влади на території, які з 2014 року перебувають під російською окупацією, напрацювали робочі групи Донецької обласної військової адміністрації. Робота велася за десятьма напрямками - від безпеки, розмінування,  відновлення систем живлення  та життєдіяльності, інформаційного впливу до розвитку економіки.

- Усі напрацювання ґрунтуються на нашому практичному досвіді з деокупації Лиманщини та Святогір'я, а також фаховому прогнозуванні ситуації. По кожному напряму провели приблизні фінансові та часові  розрахунки, необхідні для впровадження запропонованих заходів, - зазначив Павло Кириленко. - Звичайно, напрацьований нами  загальний план першочергових дій ще буде доповнюватися з урахуванням зміни оперативної обстановки. Але міцний фундамент великої роботи з повернення України на наші, загарбані росією землі, у нас вже є. 

Усі пропозиції будуть передані на розгляд Міністерства з питань реінтеграції окупованих територій та керівництву держави.