портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Яна Козакова (номінація "Волонтерка року")

Опубліковано 07 вересня 2023 року, 12:43 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь – Яна Козакова (номінація "Волонтерка року").

Яна Миколаївна Козакова – заступник директора з навчально-виховної роботи Сіверського професійного ліцею. Народилася 31 грудня 1977 року в місті Сіверськ Бахмутського району Донецькій області.

Яна Миколаївна з дитинства мріяла про професію вчителя. Кожна людина повинна вибирати свою професію відповідно до своїх природних здібностей і хисту. Жінка любить дітей, тому й вирішила пов'язати своє життя з професією викладача, вона була впевнена, що це буде її. З одного боку, ця робота пов’язана з великою відповідальністю за дітей, з іншого боку - це дуже цікава, захоплююча і важлива у житті професія.

Закінчивши Слов’янський педагогічний університет, Яна Миколаївна прийшла працювати в Сіверський професійний ліцей. Спочатку - майстром виробничого навчання, потім була переведена на посаду заступника директора з НВР, і по теперішній час працює на цій посаді.

Повномасштабна війна, що почалася 24 лютого 2022 року, внесла свої корективи – заклад перейшов на дистанційну форму навчання, оскільки його будівлю було зруйновано. Через повномасштабну збройну агресію росії та небезпеку, яка загрожувала багатьом, у тому числі й Яні Миколаївні та її родині, жінка була вимушена поспішно евакуюватися з волонтерами зі свого рідного міста Сіверська до міста Бахмута.

У Бахмуті винаймала кімнату в гуртожитку, де прожила три місяці, а потім, через активні бойові дії в прифронтовому Бахмуті, знову евакуювалася з волонтерами - до міста Новомосковська Дніпропетровської області.

Яна Миколаївна - активна, ініціативна, креативна, творча особистість, комунікабельна, дуже організована і працьовита. Вона постійно бере участь у Всеукраїнських конкурсах та інших заходах, що проводяться в області, в Україні. За участь у конкурсах різних рівнів відзначена Почесними грамотами, Сертифікатами, Дипломами, Подяками.

Зараз є дуже важливим підтримувати один одного та допомагати, тому у вільний від роботи час Яна Козакова активно займається волонтерською діяльністю. Вона брала участь у зборі консервних бляшанок для окопних свічок, призначених військовим ЗСУ і ТРО, у благодійних акціях з виготовлення окопних свічок «Подаруй тепло», в плетінні маскувальних сіток. Активно долучалася й до акцій «Разом до перемоги», до Дня Збройних сил України, до Всеукраїнської благодійної акції «Смілива гривня», «Підтримай ЗСУ». Вона допомагала у зборі продуктових наборів для воїнів-захисників ЗСУ та для осіб із числа ВПО. Долучилася й до підтримки внутрішньо переміщених осіб та їх родин, що переїхали з районів активних бойових дій і тимчасово проживають у містах підконтрольної частини Донецької області й у місті Новомосковську Дніпропетровської області. За її участі відбувалося надання добровільної матеріальної допомоги для воїнів ЗСУ в групі ВПО м. Новомосковська.

Яна Миколаївна Козакова допомагала хлопцям 92 Бригади, Реактивного артилерійського дивізіону, які захищають територію нашої країни від російського агресора. Забезпечувала збір коштів на медикаменти, на реанімаційний автомобіль та обладнання до нього, на бронеавтомобілі, позашляховики, автівки, дрони та їх комплектуючі, на турнікети, засоби нічного бачення, шоломи. Усі донати – це доброчинність на захист нашої країни, з головною метою - зупинити та подолати агресора і відстояти українцям свою свободу та незалежність.

«Волонтерство — це поклик душі! Це мій відсоток внеску до спільної праці», - зазначає Яна Миколаївна Козакова.

І це дійсно так, адже тільки разом ми зможемо здолати усі негаразди!

Пам’яємо, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті.

Інші новини за темою