портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласну стипендію отримуватиме спортсмен із Краматорська Ілля Пархоменко

Опубліковано 27 вересня 2023 року, 11:28 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

27 вересня під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулося чергове засідання комісії з відбору претендентів на призначення стипендій спортсменам Донеччини.

«Навіть в умовах повномасштабної війни Донецька область продовжує підтримувати своїх спортсменів, які гідно представляють регіон на міжнародному рівні, здобувають престижні нагороди, роблять внесок у зміцнення світового іміджу України. І одним із найважливіших засобів заохочення високих результатів є виплата щомісячних обласних стипендій. Дякую атлетам і тренерам Донеччини за те, що попри все тримають спортивний стрій, за непохитну жагу до нових перемог», - зазначив Вадим Філашкін.

Начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик зауважив, що в 2023 році станом на зараз стипендії в розмірі від 2 до 6 прожиткових мінімумів отримують 75 спортсменів та 30 тренерів з олімпійських, неолімпійських видів спорту і видів спорту серед осіб з інвалідністю. Але при цьому в затвердженому переліку передбачено внесення змін у разі подальшої невідповідності стипендіатів вимогам Положення.

Так, через порушення однієї з основної умов щодо одержання стипендії – дотримання антидопінгового законодавства – члени комісії прийняли рішення позбавити щомісячної виплати одного спортсмена. Через нещодавнє виявлення в допінг-пробі забороненої речовини відсторонення отримав майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Олександр Рубець, який у 2022 році на чемпіонаті світу був володарем «золота», «срібла» та «бронзи», а також здобув «золото» і «срібло» чемпіонату Європи.

Водночас комісія схвалила призначення обласної стипендії в розмірі двох прожиткових мінімумів спортсмену, який наразі відповідає критеріям, зазначеним у відповідному Положенні. Присутні підтримали включення до списку стипендіатів кандидатури Іллі Пархоменка з міста Краматорська – майстра спорту України з карате JKS, члена національної збірної команди України, переможця чемпіонату України.

За інформацією управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації