портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Розпочався навчальний візит української делегації у межах проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, повʼязаного з війною» в Сараєво

Опубліковано 27 вересня 2023 року, 13:20 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Розпочався навчальний візит української делегації у межах проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, повʼязаного з війною» в Сараєво, Боснії і Герцеговіні.

Донецьку область представляють Юлія Костюніна, заступниця голови Донецької облдержадміністрації, та Лілія Кісліцина, президентка громадської організації SMARTA, координаторка Коаліції 1325 «Жінки. Мир. Безпека».

У складі делегації 18 представників/ць уряду України, державних структур, залучених до створення системи надання комплексної допомоги постраждалим від сексуального насильства, повʼязаного з війною, представників органів місцевої влади та лідерок громадського сектору з 7 пілотних регіонів проєкту, зокрема, Львівської, Рівненської, Донецької, Луганської, Сумської, Чернігівської та Київської областей.

Головна мета - вивчення міжнародного досвіду, існуючих стандартів та практик надання комплексної допомоги постраждалим від сексуального насильства, повʼязаного з війною, зокрема, захисту прав постраждалих, надання їм  юридичної, соціальної, медичної, психологічної підтримки, досвід організації навчальних програм та підготовки надавачів послуг постраждалим від сексуального насильства, повʼязаного з війною, проведення тематичних просвітницьких кампаній на національному та місцевому рівнях, а також досвіду ефективного висвітлення цієї тематики в ЗМІ.

За інформацією  управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації