портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Оборонець Маріуполя очолив одну з штурмових бригад «Гвардії наступу» (відео)

Опубліковано 18 березня 2023 року, 13:45

Валерій Падитель – один із оборонців Маріуполя. 21 вересня 2022 року повернувся з російського полону. Очолює 15 мобільний прикордонний загін "Сталевий кордон". Цей підрозділ стане однією зі штурмових бригад, створення яких розпочало МВС.

У бліцінтерв’ю він зазначив, що для нього любов до Батьківщини – вміння пожертвувати навіть найціннішим.

Валерій Падитель назвав три головні якості військового: фізична підготовка, знання матеріальної частини і повага до колективу.

Він розповів про найскладніше для нього особисто для нього це почути про втрати, коли приходить інформація про загиблих, поранених, з ким втрачений зв'язок.

Говорячи про нове покоління українців та майбутнє України, він зазначив, що це будуть патріоти в першу чергу: «Це будуть освічені люди, які будуть хотіти вчитися і будувати цю країну. Це будуть вільні люди, які будуть мати право і будуть могти робити вибір. Країну бачу європейською достойною державою, найбільшою державою в Європі, в якій запрацюють всі інституції, і це, я вважаю, мабуть, найголовніше для того, щоб ми далі процвітали, мали розвиток і перспективи».

В «Сталевому кордоні» Валерій Падитель хоче бачити перш за все вмотивованих людей, які люблять свою країну, які знають що таке батьківський дім, які дорожать своєю сім'єю, які знають що таке Україна і бачать майбутнє тільки в вільній Україні.

«Я, як командир, гарантую вам навчання, наявність зброї, техніки і гарантую вам прийняття виважених рішень, які будуть направлені для перемоги і збереження життя», – заявив Валерій Падитель, закликаючи українців долучатися до бригади Гвардії Наступу «Сталевий кордон».


Джерело: сайт МВС України