портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Одноразове добровільне декларування - твоя унікальна можливість зробити правильний крок

Опубліковано 09 листопада 2021 року, 09:15

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що у липні поточного року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (№ 1539-IX від 15.06.2021).

Нормами цього закону, який вже набрав чинності, передбачена можливість цивілізованої легалізації активів, що були приховані від оподаткування.

Одноразове добровільне декларування відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Саме протягом цього періоду громадяни зможуть подати добровільну декларацію до Державної податкової служби України.

Надати декларацію можна буде в електронному вигляді через «Електронний кабінет».

Податкова амністія є унікальною можливістю почати свою економічну діяльність з чистого аркушу. Тому вкрай важливо донести інформацію про одноразове декларування до якомога більшого кола громадян.

Пріоритетне завдання сьогодні – доведення до потенційних декларантів інформації, що податкова амністія – це унікальний шанс на компромісних умовах добровільно легалізувати свої активи. Важливо роз’яснити громадянам, що положення закону по податкову амністію абсолютно прозорі, а процес декларування максимально зручний і, головне, добровільний.

В ГУ ДПС у Донецькій області запроваджено надання консультацій в режимі телефонного зв’язку з питань проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування, визначено перелік відповідальних осіб (який розміщено на субсайті ГУ ДПС у розділі «Контакти»). В банері «Одноразове добровільне декларування» на субсайті ГУ ДПС та ДПС України кожний зможе знайти відповіді на всі питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Головне управління ДПС у Донецькій області