портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Оголошується проведення щорічного обласного конкурсу «Жінка Донеччини» у 2024 році

Опубліковано 24 жовтня 2024 року, 18:17 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації (далі – Управління) у співпраці з благодійним фондом «Слов’янське серце» за підтримки ООН Жінки в Україні оголошується початок проведення обласного конкурсу «Жінка Донеччини».

Метою конкурсу є відзначення та підтримки найбільш активних жінок за вагомий внесок в соціальне та культурне життя суспільства, стимулювання позитивних зрушень у сфері гендерної рівності та сприяння реалізації державної політики щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

У конкурсі беруть участь громадянки України віком від 18 років, які роблять вагомий особистий внесок своєю працею та професійними вміннями у розбудову Донецької області, мають задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування) та здійснюють свою діяльність як на території Донецької області, так і в інших регіонах.

Жінка, яка бере участь у конкурсі, має право подати свою кандидатуру лише на одну із визначених номінацій:

1. «Лідерка року»

Ця номінація відзначає жінок, які проявляють лідерські якості в різних сферах життя. Вона охоплює як жінок, які обіймають керівні посади, так і неформальних лідерок, які впливають на соціальні, економічні чи політичні процеси, об’єднують людей навколо важливих цілей і сприяють розвитку своїх спільнот, створюючи умови для позитивних змін у суспільстві.

2. «Майстриня своєї справи» 

Ця номінація відзначає жінок, які своєю трудовою діяльністю роблять значний внесок у розвиток та функціонування громад та регіону. Це можуть бути жінки, які працюють у сфері критичної інфраструктури, забезпечуючи стабільне функціонування життєво важливих систем – працівниці енергетики, водопостачання та водовідведення, транспорту, зв'язку та інших галузей, які своєю працею сприяють безперебійному забезпеченню необхідних послуг для населення, особливо в умовах кризових ситуацій та надзвичайних обставин та які з 24.02.2022 знаходяться на території Донецької області.

3. «Захисниця року»

Ця номінація для жінок, які працюють у сфері оборони та безпеки, правоохоронних органах, службах цивільного захисту або Збройних Силах України, ветеранки російсько-української війни.

4. «Турботливе серце»

Ця номінація включає жінок, які працюють у сфері охорони здоров'я, соціального супроводу та надають психологічну допомогу. Це лікарки, медичні сестри, психологи, соціальні працівниці та інші спеціалістки, які сприяють збереженню здоров'я та психічного благополуччя населення, демонструючи високий професіоналізм і відданість своїй справі.

5. «Творчиня змін та можливостей»

Відзначаються жінки, які своїм прикладом надихають та мотивують інших. Це можуть бути жінки, які в умовах війни подолали складні життєві обставини, досягли професійних успіхів та змогли змінити своє життя на краще. Наприклад, жінки, які змогли змінити профіль своєї діяльності, відновили або започаткувати власну справу, реалізували соціально-спрямовані або інноваційні проєкти, що мають значний вплив для підтримки Донецької області незалежно від місця реалізації.

6. «Сила добра та єдності» 

Ця номінація включає жінок, які активно займаються волонтерством і громадською діяльністю. Це представниці волонтерських рухів та громадських ініціатив, громадські діячки, які допомагають іншим, вирішують важливі соціальні питання та роблять вагомий внесок у розвиток суспільства, об’єднуючи людей навколо спільних цінностей, надають підтримку внутрішньо переміщеним особам, допомагають їм адаптуватися на новому місці, забезпечують гуманітарну допомогу та сприяють їхньому інтегруванню в нові громади.

7. «Серце, що дарує родину» 

Ця номінація відзначає жінок, які створюють сімейні умови для дітей, беруть під опіку прийомних дітей та/або дітей-сиріт, дітей, які позбавлені батьківського піклування, або організовують дитячі будинки сімейного типу під час повномасштабного вторгнення в Україні, починаючи з 24.02.2022. Це жінки, які забезпечують любов, турботу та підтримку дітям, які потребують родинного тепла, сприяючи їхньому розвитку та інтеграції в суспільство.

Критерієм визначення переможниць Конкурсу є соціальна вагомість сукупних досягнень кандидаток у відповідних номінаціях. При цьому можуть враховуватися досягнення кандидаток за попередні роки, за умови, якщо вони продовжують діяльність у визначеній сфері діяльності.

Для оцінювання всіх номінацій у 2024 році Організаційним комітетом визначено наступні загальні критерії:

  • «Відповідність опису та вимогам номінації»;

«Вплив і значення досягнень для регіону під час повномасштабного вторгнення в Україну з 24.02.2022»;

  • «Мотивація та натхнення, які дає історія».

Для номінації «Лідерка року» введено додатковий критерій для
оцінювання – «Ініціативність і лідерські якості».

Прийом документів триватиме протягом 20 календарних днів з дня оголошення конкурсу – з 24.10.2024 по 12.11.2024.

Для участі у Конкурсі на електронну адресу Управління [email protected] подаються такі документи в електронній формі: 

заявка на участь у конкурсі у довільній формі;

історія жінки у довільній формі, українською мовою, написана від третьої особи обсягом до двох сторінок формату А4 (кожна історія проходить модерацію та узгодження);

анонс історії для розміщення на вебресурсах Управління та Донецької обласної державної адміністрації, вебресурсах організацій, долучених до проведення конкурсу обсягом до 2000 знаків (перед публікацією історії вона проходить попереднє рецензування);

фотокартка жінки;

копії документів, що підтверджують досягнення кандидатки (статті, відзнаки, інформація про участь у фестивалях, форумах, конференціях, тощо);

копії документів, що засвідчують особу та Витяг з реєстру територіальної громади з інформацією про задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування) в Донецькій області, який підтверджує поточне або попереднє місце проживання (зокрема, для отримання витягу можна скористатись інструкцією на сайті Порталу «ДІЯ» ЗА ПОСИЛАННЯМ, відео-інструкція щодо отримання витягу в застосунку «ДІЯ» на смартфоні ЗА ПОСИЛАННЯМ), у випадку тимчасового перебування в іншому регіоні - довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

контактна інформація для зв’язку із зазначенням номеру мобільного телефону та електронної пошти;

згода на обробку та оприлюднення персональних даних відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».

До зазначеного вище переліку документів можуть додаватися інші матеріали, які допоможуть розкрити досягнення кандидатки та її соціальну вагомість. Історії можуть подаватися як самостійно потенційними кандидатками конкурсу, так і членами їх сімей або знайомими, державними органами, органами місцевого самоврядування, робочими колективами тощо.

У разі невідповідності вищезазначеним вимогам та термінам подачі документів, заявка на участь у конкурсі вважається такою, що не відповідає вимогам та не допускається для подальшого розгляду.

На розгляд не приймаються історії які:

містять політичну, релігійну й іншого роду дискримінацію, наклеп і неправдиву інформацію, заклики до національного розбрату;

містять ненормативну лексику;

порушують авторське право.

Контактна особа щодо направлення та розгляду документів – Ірина Дьоміна, моб. тел. 095-428-17-00.

В межах кожної номінації, за результатами набраних балів, відповідно до критеріїв оцінювання, передбачається визначення однієї переможниці та семи номінанток, які будуть запрошені на церемонію нагородження до м. Києва 22-23 листопада 2024 року з покриттям всіх витрат для участі (деталі та інформація щодо відбору будуть повідомлятись додатково безпосередньо жінкам, які пройдуть відбір).