портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Окупаційні "адміністрації" вдаються до заходів так званої "мобілізації"

Опубліковано 20 вересня 2022 року, 13:39

За інформацією Генштабу ЗСУ на тимчасово окупованих територіях, продовжуються заходи так званої “мобілізації”. За наявною інформацією, з 14 вересня 2022 року скасовано дію раніше виданих документів про відстрочку від мобілізації близько п’ятистам працівникам Єнакіївського металургійного заводу. Крім того, введено заборону на виїзд чоловікам з території тимчасово окупованого Криму без дозволу військових комісаріатів.

Росіяни намагаються закріпитися на ТОТ як мілітарними, так і немілітарними засобами: шляхом створення окупаційних адміністрацій, проведенням паспортизації, референдумів. 

Отримання паспорта рф - це гарантована підстава для мобілізації у російську армію. Пропагандою та агітацією росіяни не обмежуються, примушуючи різними способами українців отримувати паспорти країни-агресора. Внаслідок цього людям іноді здається, що в них просто немає іншого виходу, щоб вижити в окупації. Але слід пам`ятати про ті ризики, які несе отримання такого «документа» 

Нагадаємо, що один із методів мобілізації до російської армії – це отримання паспорта рф. Пропагандою та агітацією росіяни не обмежуються, примушуючи різними способами українців отримувати паспорти країни-агресора. Внаслідок цього людям іноді здається, що в них просто немає іншого виходу, щоб вижити в окупації. Але слід пам`ятати про ті ризики, які несе отримання такого «документа» - ви або ваш батько, брат, чоловік чи син легко можуть стати «гарматним м’ясом»