портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Окупанти проводять психологічні атаки на населення Донецької області, - СБУ

Опубліковано 23 лютого 2022 року, 17:04

 Російські окупанти через ботів почали проводити інформаційно-психологічні операції проти цивільного населення Донецької області. Про це речниця Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа  повідомила під час брифінгу у Краматорську сьогодні, 23 лютого.  

«Мешканцям Краматорська почали надходити телефонні дзвінки. Їх зміст приблизно наступний: «Зберігайте спокій, довіряйте тільки інформації з перевірених джерел. Змініть свою позицію. Скоро ви будете з нами». Ми вже знаємо, що таким чином російські гібридні війська намагаються залякати наших громадян. Наші кіберспеціалісти вже працюють над знешкодженням цієї ботоферми, тому звертаємось до мешканців області – зберігайте спокій та не піддавайтесь на інформаційні провокації», - зазначила вона.

Відповідаючи на питання журналістів, речниця СБУ розповіла про рівень терористичної загрози на території області.

«Війна триває, рівень терористичної та диверсійної загрози в Донецькій та Луганській областях залишається досить високим. Тому Служба безпеки України звертається до громадян з закликом перш за все зберігати спокій і дотримуватись правил особистої безпеки.  Звертати увагу на небезпечні предмети та на незвичні предмети, які знаходяться там, де не мають знаходитись. Обов’язково повідомляти до правоохоронних органів про виявлення таких предметів. Не намагайтесь самі пересувати підозрілі предмети, тим більше – знешкоджувати вибухонебезпечні предмети. Бережіть своє життя та здоров’я. Пам’ятайте, що паніка працює на руку ворогу. В єдності наша сила», - підкреслила Галина Прищепа.