портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Окупанти з мінометів обстріляли мирне населення Гранітного

Опубліковано 26 жовтня 2021 року, 20:28

Окупанти з мінометів обстріляли мирне населення Гранітного та пошкодили 6 приватних житлових будинків. 

Правоохоронці Волноваського райвідділу поліції кваліфікували такі дії як  "Порушення законів і звичаїв війни" - ст.438, ч.1 Кримінального кодексу України.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко зазначив, що у соціальних мережах з’являються  неправдиві повідомлення про те, що начебто українські військові «захопили міжпозиційний простір на тимчасово окупованих територіях Донецької області поблизу селища Гранітне». Причому у таких «повідомленнях» нерідко згадується прилегле до Гранітного селище Старомар’ївка. 

Командування Об’єднаних сил вже офіційно заявило, що ця інформація не відповідає дійсності і є черговою спробою незаконних збройних формувань РФ дискредитувати та звинуватити Україну у порушенні лінії розмежування. Натомість окупанти в порушення режиму всеосяжного припинення вогню відкривають вогонь (із забороненого Мінськими домовленостями озброєння!) по мирному населенню, яке проживає у Гранітному.

“Знаю, що військові тримають ситуацію під своїм повним контролем і повною мірою готові захистити цивільних людей. А від себе хочу додати кілька фактів щодо Старомар’ївки, щоб пояснити, що  це за територія: селище впритул прилягає до Гранітного; тамтешні діти пішки ходять до Гранітненської школи, продукти і усі необхідні товари також завозяться із Гранітного. Прошу усіх, хто подає «повідомлення», ретельно розбиратися у ситуації і не перекручувати фактів”, - закликав очільник області.