портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині на добу проводяться до 13 тисяч щеплень проти COVID-19

Опубліковано 26 жовтня 2021 року, 17:57

До тринадцяти тисяч щеплень проти COVID-19 проводяться на добу у Донецькій області з 18 жовтня. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

 «З 18 жовтня попит на вакцинацію у Донецькій області виріс в рази.  До 18 жовтня Донеччина робила  5-7 тисяч щеплень за добу, а після 18 жовтня ми робимо 10-13 тисяч щеплень за добу», -  зазначив він.  

Керівник  Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Краматорська Олександр Власенко закликав мешканців Донеччини за можливістю генерувати COVID-сертифікати у системі «Дія». Такі сертифікати про вакцинацію від COVID-19 також можна самостійно роздрукувати.  

Він наголосив, що зараз лікарі дуже завантажені через зростання кількості хворих  та через те, що медики задіяні у процесі вакцинації. 

 «Зараз дуже багато пацієнтів, які отримали одне чи два щеплення, бажають отримати сертифікати. Це лягає великим навантаженням на систему охорони здоров’я. Пацієнти вважають, що для отримання сертифікату обов’язково треба звернутися до свого сімейного лікаря. Але це можна зробити й через додаток «Дія». Сертифікат можна роздрукувати через комп’ютер  або демонструвати з екрана мобільного пристрою. Ви так нам дуже допоможете розвантажити лікарів», -  сказав Олександр Власенко. 

Сертифікати можна роздрукувати на білому папері. 

Якщо ж пацієнт отримує паперовий сертифікат саме у  медичному закладі, то на цьому документі  обов’язково  мають бути дві печатки закладу та два підписи лікаря. 

Нагадаємо, з 18 жовтня в Донецькій області встановлено «червоний» рівень епіднебезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Інші новини за темою