портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині цього року не зафіксовано жодного випадку африканської чуми свиней

Опубліковано 26 жовтня 2021 року, 17:28

Епізоотичну ситуацію у Донецькій області обговорили  учасники засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Донецькій облдержадміністрації, яке відбулось під головуванням заступника очільника області Вадима Філашкіна сьогодні, 26 жовтня.   

Участь у роботі комісії взяли керівники органів місцевого самоврядування, представники структурних підрозділів ОДА та організацій, установ та підприємств, залучених до запобігання поширення епідемій серед тварин на території області.

«Епізоотична ситуація у регіоні залишається напруженою. Періодично фіксуються спалахи пташиного грипу, сказу, сибірської виразки. Від початку року в області не зафіксовано жодного випадку африканської чуми свиней. Пов’язано це з дотриманням карантинних норм та вакцинацією диких кабанів на території області», - зазначив Вадим Філашкін.

Начальник Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Стороженко розповів присутнім про кількість диких тварин, які водяться на території області,  та про заходи з недопущення поширення збудників хвороб.

«Усі випадки сказу пов’язані з контактом домашніх тварин з дикими лисами. У області проводяться заходи з регулювання популяцій хижаків та контролю за кількістю і здоров’ям диких кабанів. Також в області проводяться заходи з вакцинації хижаків. Через проведення Операції об’єднаних сил використання авіації у регіоні неможливе, тому приманки розкладаються вручну. Пероральна вакцинація м’ясоїдних тварин показала свою ефективність у боротьбі зі сказом, тому така робота буде продовжена і наступного року», - розповів він.

Заступник очільника області закликав представників органів місцевого самоврядування уважно слідкувати за епідемічною ситуацією серед тварин у своїх громадах і вчасно проводити заходи з недопущення поширення хвороб.