портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць відвідав ВП «Шахта «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля»

Опубліковано 19 квітня 2019 року, 11:15 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

19 квітня голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць з робочим візитом відвідав Мирноград. Під час візиту він завітав до ВП «Шахта «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля», де взяв участь у випробуваннях гірничошахтного обладнання китайського виробництва «SANY». Використання високопродуктивного очисного обладнання китайського виробництва дозволить значно покращити техніко-економічні показники державного підприємства, що, в свою чергу, позитивно вплине на соціально-економічний стан м. Мирноград та регіону в цілому.

Керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації зауважив, що державний бюджет профінансує створення ще чотирьох лав задля розвитку шахти.

«Раніше шахта отримувала дотації, але виключно на виплату заробітної плати. Це перший капітальний внесок на придбання нового обладнання, яке дозволяє розвивати шахту. Зараз ми працюємо ще над чотирма лавами, фінансування яких буде з державного бюджету», – підкреслив Олександр Куць.

Вартість придбаного очисного обладнання склала 208, 6 млн грн, фінансування заходу було здійснено за рахунок бюджетних коштів.

Нагадаємо, програмою розвитку гірничих робіт ДП "Мирноградвугілля" на 2019 рік до кінця серпня передбачено введення в експлуатацію 2-ї північної лави групового похилу пласта L1 по ВП "Шахта Капітальна".

Введення в дію нового очисного забою сприятиме збереженню лінії очисних робіт по шахті "Капітальна", створенню додатково 120 робочих місць, збільшенню середньодобового навантаження до 3000 т.