портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав Маріуполь

Опубліковано 19 квітня 2019 року, 10:10 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

З робочим візитом 18 квітня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав Маріуполь. Він проінспектував школу, лікарню та фільтрувальну станцію на місцевому водосховищі.

Разом із міністром освіти Лілією Гриневич, головою Донецької облдержадміністрації Олександром Куцьом та міським головою Маріуполя Вадимом Бойченко прем’єр відвідав маріупольську школу №26, у якій працює наймолодший директор в Україні – 24-річний Микола Чайкін. Будівля школи потребує ремонту, тож він пообіцяв директорові, що ремонт загальною вартістю понад 43 мільйони гривень буде здійснено коштом Державного фонду регіонального розвитку та міського бюджету Маріуполя. Також Володимир Гройсман доручив виділити кошти на реконструкцію шкільного стадіону та спортивного майданчика: він доручив розпочати роботи вже з 1 травня, щоб до осені у малечі було, де займатися спортом.

Глава Кабміну зазирнув на урок до першокласників та до пришкільного міні-музею народного побуту.

Прем’єр-міністр відвідав надсучасний дитячий діагностичний центр, відкритий на базі міського територіального медичного об’єднання, який вже сьогодні почав приймати перших пацієнтів. У реконструкцію діагностичного центру місто, держава та Європейський інвестиційний банк спільно вклали 26,6 мільйонів гривень. Тут працюватимуть близько 30 фахівців з 17 напрямків, зокрема, кардіолог, отоларинголог, хірург, онколог і логопед. За день планується приймати до 400 пацієнтів.

Центр оснащений найсучаснішим обладнанням: тепер тут є діагностична система ЕКГ навантаження, дерматоскоп, пульсоксиметр. За словами працівників, до реконструкції у клініці за деякими напрямками не було навіть дешевших та старших аналогів таких приладів. Після спілкування з персоналом клініки, прем’єр пересвідчився, що перебігом медреформи у Маріуполі задоволені, і наголосив, що розвиток охорони здоров’я – один із ключових пріоритетів уряду.

Голова Донецької ОДА Олександр Куць підкреслив, що всі ці зміни, які відбуваються у Маріуполі, стали можливі завдяки реформі децентралізації, ініційованій Президентом.

«Попри російську збройну агресію, яку стримують наші військові на фронті, контрольована українським урядом частина Донеччини розвивається й розбудовується», - зазначив він.

Ще один пріоритет уряду, міської влади Маріуполя та обласної адміністрації – поліпшення системи водопостачання у місті. З цією метою уряд України в січні підписав кредитну угоду із урядом Франції на 64 мільйони євро, які мають піти на будівництво станції  фільтрування води та заміну водогону.

Під час відвідин фільтрувальної станції Старокримського водосховища Вадим Бойченко повідомив Володимиру Гройсману, що Маріуполь має проблеми з водопостачанням вже майже сто років, але завдяки угоді з урядом Франції, вирішення цієї проблеми зрушило з мертвої точки: нову фільтрувальну станцію планують ввести в експлуатацію до 2021 року. А тим часом місто щороку оновлює близько 50 кілометрів труб – 200 кілометрів уже замінено.

Володимир Гройсман висловив цілковиту підтримку місту у цьому питанні, адже, на його переконання, маріупольці повинні пити чисту воду. Також він запевнив, що державна та обласна влада перебувають у пошуку рішень, як забезпечити безперебійну подачу якісної води до Маріуполя.