портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Шевченко провів засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення

Опубліковано 13 червня 2024 року, 09:40 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

12 червня 2024 року заступник голови облдержадміністрації Олександр Шевченко провів засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації.

На засіданні були присутні Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Донецькій та Луганській області Дмитро Михальов; голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації Тамара Лук’янчук; керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади; начальники райдержадміністрацій, районних військових адміністрацій; представники військових (військово-цивільних) адміністрацій, виконавчих комітетів міських, сільських, селищних рад, інших державних органів; керівники громадських організацій.

Серед важливих питань, які обговорили на засіданні, - обов’язкова евакуація дітей із зон активних бойових дій у безпечні регіони.

Нагадаємо, що Координаційним штабом з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану було прийнято рішення про проведення обов'язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з території Донецької області, де ведуться бойові дії.

Організація оздоровлення і відпочинку дітей Донецької області у 2024 році – ще одне пріоритетне питання, яке порушили на засіданні.

Надання послуг оздоровлення та відпочинку дітей здійснюється за рахунок коштів державного, обласного та місцевих бюджетів, а також інших залучених коштів у безпечних регіонах України. В поточному році планується оздоровити близько 6,0 тис. дітей.

Також в ході засідання підвели підсумки 2023-2024 навчального року та обговорили підготовку організації освітнього процесу на наступний навчальний рік.

Крім того, звернули увагу керівників райдержадміністрацій, районних військових адміністрацій та військових адміністрацій населених пунктів на організацію в громадах роботи щодо підтримки сімей захисників та родин загиблих ветеранів.

За результатами засідання напрацьовані спільні рішення та надані відповідні доручення щодо покращення поточної ситуації згаданих напрямів роботи в умовах воєнного стану.