портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 13 червня 2024 року, 09:00

28 травня 2024 року о 21:30 ворог атакував приватний сектор Міста Селидове двома бомбами. Від того ворожого обстрілу загинув 13-річний Микола Радько. Одна з бомб влучила в їхній будинок. Поряд рятувальники знайшли тіло батька Миколи, Володимира.

Микола був учнем сьомого класу Селидівської загальноосвітньої школи №1. Його пам'ятають як працелюбного та старанного учня з чудовою пам'яттю та логічним мисленням. Він відзначався успіхами в природничих науках та англійській мові, був уважним і допитливим на уроках. Микола мав багато друзів, поважав старших, був вихованим, чесним і любив спорт.

«У нашій пам’яті він назавжди залишиться життєрадісним і цілеспрямованим хлопчиною, який тільки починав будувати своє життя з щирими мріями та бажаннями», – сказали у школі.

У березні 2022 року Микола з мамою виїхали за кордон до Чехії, потім до Хорватії. Там він ходив до школи, а у Селидівській ЗОШ навчався дистанційно. Улітку 2023 року повернувся до Селидового, де проживав із батьком. Останнім часом вони збиралися евакуюватися до безпечнішого місця, але не встигли.

У Миколи залишилися мама, бабуся та інші рідні.

О 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання. Донецька ОВА та платформа Меморіал: вбиті росією вшановують пам’ять убитих росіянами жителів Донеччини.